ΑΘΗΝΑ
23:23
|
19.09.2024
Σε σχόλιό της στο Τέλεγκραμ, η Μαρία Ζαχάροβα αποκάλεσε την ηγεσία του κλήρου «Σατανιστές».
Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων υποστήριξε το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο εξετάζεται στην Ουκρανία, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Συμβουλίου.

«Υποστηρίζουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία του Προέδρου της Ουκρανίας για την αποτροπή των δραστηριοτήτων τέτοιων οργανώσεων στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μια απόφαση που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ενισχύσει την «ουκρανική πνευματική ανεξαρτησία». Την Πέμπτη, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN μετέδωσε ότι η Βερχόβνα Ράντα σχεδιάζει να εξετάσει την επόμενη εβδομάδα σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έδαφος της χώρας. Η Επιτροπή Ανθρωπιστικής και Πληροφοριακής Πολιτικής της Ράντα έχει ήδη εξετάσει και εγκρίνει τροποποιήσεις σε αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της Εκκλησίας που «βάρβαρο» και δήλωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν θα μπορέσει να καταστρέψει την Ορθοδοξία.

Τον Οκτώβριο του 2023, το ουκρανικό κοινοβούλιο σε πρώτη ανάγνωση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Εκκλησία δήλωσε ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει το Σύνταγμα της Ουκρανίας και τη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα διώξεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Αναφερόμενες στη σύνδεσή της με τη Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες της Εκκλησίας και το κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο για την de facto απαγόρευσή της σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αρχές επέβαλαν κυρώσεις σε ορισμένα μέλη του κλήρου. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις κατά του κλήρου της UOC, να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» – έρευνες σε επισκόπους και ιερείς, εκκλησίες και μοναστήρια προς αναζήτηση στοιχείων για «αντιουκρανικές δραστηριότητες».

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αποκάλεσε Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων ως «Σατανιστές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα