ΑΘΗΝΑ
23:51
|
19.09.2024
Παρότι συσπειρωμένοι οι Δημοκρατιικοί, αναμένονται διαμαρτυρίες για τη γενοκτονία στη Γάζα και την πώληση όπλων στο Ισραήλ.
Η υποψηφιότητα Χάρις έχει ενεργοποιήσει τους Δημοκρατικούς, μετά από μήνες κακών δημοσκοπήσεων για τον Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάμαλα Χάρις προηγείται του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καθώς προετοιμάζεται για την εμφάνισή της, σήμερα Δευτέρα, στο προεκλογικό εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, στο Σικάγο, το οποίο θα την αναδείξει -και τυπικά-υποψήφια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post/Ipsos, η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 49% έναντι 45% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ η διαφορά είναι 51%-45% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων.

Σε άλλη δημοσκόπηση που περιλαμβάνει εκτός από τους δύο βασικούς υποψήφιους και τους Ρόμπερτ Κένεντι, Κόρνελ Γουέστ και Τζιλ Στέιν η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 47-44% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και 49-45% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, ενώ σε δημοσκόπηση του CBS News, η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι 51-48% και πάλι με την Χάρις να προηγείται.

Παράλληλα, στις επτά πολιτείες που θεωρούνται κομβικές για το αποτέλεσμα των εκλογών – Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Αριζόνα, Τζόρτζια, Νεβάδα και Βόρεια Καρολίνα – η Χάρις και ο Τραμπ εμφανίζονται ισόπαλοι 50-50.

Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η είσοδος της Χάρις στην κούρσα έχει ενεργοποιήσει τους Δημοκρατικούς και τους ψηφοφόρους που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς μετά από μήνες κακών δημοσκοπήσεων για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εγκατέλειψε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή τον περασμένο μήνα εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητά του να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία.

Το Σάββατο, μια δημοσκόπηση των New York Times/Siena College έδειξε ότι η Χάρις δίνει μάχη στις πολιτείες της Αριζόνα, της Τζόρτζια, της Νεβάδα και της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίες έκλιναν έντονα προς τον Τραμπ όταν ο Μπάιντεν ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Αναμένονται αντιδράσεις για τη Γάζα στο συνέδριο στο Σικάγο

Ενώ η Χάρις και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της, κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, ορίστηκαν επίσημα υποψήφιοι σε ονομαστική ψηφοφορία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το τετραήμερο συνέδριο που ξεκινά σήμερα Δευτέρα, στο Σικάγο, θα δώσει στους Δημοκρατικούς την ευκαιρία να επιδείξουν ενότητα και να δημιουργήσουν ενθουσιασμό μεταξύ των ψηφοφόρων.

Ο Μπάιντεν, οι πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα είναι μεταξύ των δημοκρατικών προσωπικοτήτων που έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν στο συνέδριο.

Αν και οι Δημοκρατικοί συσπειρώθηκαν γρήγορα γύρω από την Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών αναμένεται να αντιμετωπίσει αντιδράσεις για την υποστήριξη τής κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο στη Γάζα, στο περιθώριο του συνεδρίου.

Δεκάδες αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών που αυτοαποκαλούνται «Εκπρόσωποι κατά της Γενοκτονίας» είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για να πιέσουν για εμπάργκο στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα