ΑΘΗΝΑ
13:42
|
21.09.2024
Το περιστατικό σημειώθηκε σε υψόμετρο περίπου 6.700 μέτρων πάνω από την περιοχή αλ-Τανφ στην επαρχία της Χομς
18 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Συρίας σε μία ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μαχητικό βομβαρδιστικό F/A-18 του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προσέγγισε επικίνδυνα ένα ρωσικό αεροπλάνο στη Συρία, δήλωσε ο Όλεγ Ιγκνάσουκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Μερών στη Συρία.

«Το πρωί της 17ης Αυγούστου, ένα μαχητικό βομβαρδιστικό F/A-18 του συνασπισμού προσέγγισε επικίνδυνα ένα αεροσκάφος An-30 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση πάνω από τη Συρία. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ύψος περίπου 6.700 μέτρων πάνω από την περιοχή αλ-Τανφ στην επαρχία Χομς», είπε, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πιλότος επέδειξε υψηλό επαγγελματισμό και έλαβε έγκαιρα μέτρα για να αποτρέψει μια πιθανή σύγκρουση.

Πέρα από αυτό το περιστατικό, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τρία ζεύγη F-15 του συνασπισμού και ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών Typhoon, δύο ζεύγη βομβαρδιστικών F/A-18 και τρία ζεύγη βομβαρδιστικών A-10 Thunderbolt παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας στην ίδια περιοχή, 18 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν στη Συρία έξι παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποσύγκρουσης της 9ης Δεκεμβρίου 2019 που συνδέονται με τις πτήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα