ΑΘΗΝΑ
02:16
|
19.09.2024
Η εισαγγελέας έκρινε, ότι ο φάκελος είναι ελλιπής και έτσι ο 21χρονος χειριστής και ο 58χρονος ιδιοκτήτης αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο ΑΤ Κιλκίς παρουσιάστηκε ο χειριστής του λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του 19χρονος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητικός πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών η Χαλκιδική και βασικά το πρώτο πόδι αυτής η Κασσάνδρα. Μετά τον θάνατο από πνιγμό 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης, μετά το αιματηρό μαφιόζικο κομφούζιο σε beach bar της Χανιώτης, ένας 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο παιχνίδι «crazy dance» στο Πευκοχώρι.

Πειθαρχική έρευνα για τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση σχετικά με το δυστύχημα στο λούνα-παρκ εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας στις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, ότι υπεύθυνο για τις άδειες λειτουργίας είναι το υπουργείο. 

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διατάξει σύμφωνα με πληροφορίες πειθαρχικό έλεγχο στη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Στο αστυνομικό τμήμα του Κιλκίς παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 21 ετών χειριστής του μηχανήματος του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 19χρονος που διασκέδαζε στο σημείο με την οικογένειά του. Ο 21 ετών χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από το σημείο μόλις σημειώθηκε η τραγωδία.

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε τελικά σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Eλεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για την τραγωδία, που σημειώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τον 21χρονο χειριστή του παιχνιδιού, πάνω στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και για τον 58χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι είναι ελλιπής ο φάκελος, με τον οποίο παραπέμφθηκαν και θα πρέπει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο newsit.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, το λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος από τη Βέροια δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας φέτος.

«Δεν έχω λόγια. Είναι το πιο τραγικό να φεύγει με αυτόν τον τρόπο ένα 19χρονο παιδί. Να πηγαίνει κάπου για διακοπές και να επιστρέφει στο φέρετρο», δήλωσε στον ειδησιογραφικό ιστότοπο. Ωστόσο, αυτά που δήλωσε προκαλούν σημαντικά ερωτήματα σε σχέση με το πώς επετράπη στο εν λόγω λούνα παρκ να λειτουργεί. Σύμφωνα με την ίδια τη δήμαρχο, είναι ο δήμος εκείνος που έχει την ευθύνη για την επιβολή κυρώσεων σε επιχειρήσεις του είδους που λειτουργούν χωρίς γνωστοποίηση.

Όπως είπε η Δήμαρχος, σύμφωνα με το newsit:

Στο Πευκοχώρι έρχονται 2-3 λούνα παρκ κάθε καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο ήταν υποχρεωμένο να κάνει γνωστοποίηση και μας ενημέρωσε η αστυνομία ότι φέτος δεν είχε κάνει και το τμήμα αδειών του δήμου είναι υποχρεωμένο να επιβάλει κυρώσεις.

Τα μηχανήματα για το αν είναι καλά για να χρησιμοποιηθούν παίρνουν άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Εμείς οι δήμοι είμαστε υπεύθυνοι για τη γνωστοποίηση. Αυτό το λούνα παρκ έρχεται εδώ και περίπου δέκα χρόνια στην περιοχή και φέτος δεν έκανε αυτό που έπρεπε.

Επισημαίνεται ότι ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ έχει συλληφθεί, ενώ διαφεύγει της σύλληψης ο χειριστής του παιχνιδιού που τράπηκε σε φυγή τη στιγμή του δυστυχήματος.

Πατέρας: «Θα τους φάμε ζωντανούς»

Ο πατέρας του παιδιού που σκοτώθηκε ακαριαία, όταν έσπασε ένα κάθισμα του παιχνιδιού-μηχανήματος «crazy dance», με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει στο κεφάλι μίλησε στο STAR, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στη δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια (σ.σ. το λούνα παρκ). Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρτυρία του αδελφού του 19χρονου

«Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου.  Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη.

Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Δύο δυστυχήματα σε χώρους αναψυχής παιδιών και μια αιματηρή συμπλοκή μέσα σε μια βδομάδα

Το δυστύχημα στο λούνα παρκ έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τον πνιγμό 8χρονης σε παιδική κατασκήνωση, αλλά και μια αιματηρή συμπλοκή σε beach bar. Το μπαράζ συμβάντος μέσα σε μία μόλις βδομάδα δημιουργεί ερωτήματα σε σχέση με το επιχειρηματικό μοντέλο και τις προτεραιότητες που κυριαρχούν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα