ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.09.2024
«Αυτή η τραγωδία θα παραμείνει σίγουρα μια αγιάτρευτη πληγή στην ιστορική μνήμη όλης της Ρωσίας είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ο Πούτιν στο μνημείο των θυμάτων του Μπεσλάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φόρο τιμής στο μνημείων θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης Τσετσένων ενόπλων το 2004 στο σχολείο του Μπεσλάν με θύματα εκατοντάδες παιδιά απέτισε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε με μητέρες των θυμάτων.

Ο Πρόεδρος Πούτιν μετέβη στη συνέχεια στο μνημείο όπου είναι θαμμένοι 266 από τους 334 νεκρούς της επίθεσης που είχε γίνει την 1η Σεπτέμβρη 2004 και ακολούθως κατέθεσε λουλούδια στο σχολικό συγκρότημα. Σε μία ασυνήθιστη κίνηση ο Πούτιν γονάτισε και έκανε το σταυρό του μπροστά στο μνημείο των νεκρών προτού ασπαστεί την επιτύμβια πλάκα.

«Αυτή η τραγωδία θα παραμείνει σίγουρα μια αγιάτρευτη πληγή στην ιστορική μνήμη όλης της Ρωσίας», είπε αναφερόμενος στην επίθεση της 1ης Σεπτεμβρίου 2004, διαβεβαιώνοντας στη συνέχεια πως η Μόσχα θα πετύχει τους στόχους της «κατά των τρομοκρατών» στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα της αποτρόπαιας επίθεσης στο σχολείο του Μπεσλάν ήταν και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γιάννης Κανίδης. Ο επικεφαλής των τρομοκρατών είδε τον 74χρονο Κανίδη και του έδωσε το ελεύθερο να φύγει λόγω της προχωρημένης του ηλικίας, αλλά ο Κανίδης αρνήθηκε, μένοντας ως τέλους δίπλα στους μαθητές του. Το νέο σχολείο του Μπεσλάν, που λειτουργεί από το 2010, φέρει το όνομά του και διευθυντής του σήμερα (2022) είναι ο γιος του, Κώστας Κανίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα