ΑΘΗΝΑ
11:10
|
19.09.2024
Μνήμες από τη Μάχη του Κουρσκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξυπνούν αναπόφευκτα από τα γερμανικά όπλα στα χέρια των Ουκρανών.
Γερμανικό άρμα μάχης Tiger VI προελαύνει προς το Μπέλγκοροντ (Ιούλιος 1943)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσο να αποφύγει οποιονδήποτε παραλληλισμό μεταξύ της ουκρανικής απόπειρας εισβολής στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας με γερμανικά όπλα και των γεγονότων της Μάχης του Κουρσκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε μιλώντας στο Ria Novosti, ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Bundeswehr Γιούγκερν Ρος.

Η Μάχη του Κουρσκ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου –το καλοκαίρι του 1943-αποτελεί τη μεγαλύτερη μάχη που έχει διεξαχθεί ποτέ με συμμετοχή τανκς και έληξε με νίκη των δυνάμεων του Κόκκινου Στρατού, στις 23 Αυγούστου, που κατάφερε αν ανακόψει την προέλαση της ναζιστικής Βέρμαχτ στη Σοβιετική Ένωση από το νότιο μέτωπο.

Σοβιετικοί στρατιώτες στέκονται δίπλα σε ένα ναζιστικό Panther που καταστράφηκε από το σοβιετικό πυροβολικό στην Προκόροβκα (1943)

«Κάνουν την πάπια» για τα γερμανικά όπλα

Νωρίτερα, ανταποκρινόμενη σε ερώτημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση όπλων που παράγονται στη Γερμανία και έχουν διατεθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την επίθεση στην περιοχή Κουρσκ, την οποία η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική επίθεση.

Την ίδια ώρα, ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επέστησαν την προσοχή σε βίντεο από τα πεδία των μαχών τα οποία επιβεβαιώνουν τη χρήση γερμανικού εξοπλισμού από τον ουκρανικό στρατό.

«Αυτό ακριβώς δεν θέλει να σχολιάσει η γερμανική κυβέρνηση, γιατί θα ήταν μοιραίο. Γιατί για ακόμα μια φορά, γερμανικές ερπύστριες κυλούν στη φορτισμένη περιοχή της μεγαλύτερης μάχης αρμάτων μάχης στην παγκόσμια ιστορία, της Μάχη του Κουρσκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», τονίζει ο Γερμανός αντισυνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τέτοιους συνειρμούς, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

Πάνω από 15 άρματα μάχης Lepoard 2 έχει διαθέσει το Βερολίνο στον ουκρανικό στρατό

Τα γερμανικά όπλα βαφτίζονται ουκρανικά

«Λες και η σημερινή Γερμανία, ακολουθεί τα βήματα του Τρίτου Ράιχ στον πόλεμο για την καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης. Φυσικά, θέλουν να αποφύγουν με κάθε κόστος τέτοιους παραλληλικσμούς, γιατί εμείς είμαστε καλοί και οι Ρώσοι κακοί. Αυτή είναι μια εντελώς μανιχαϊστική και ασπρόμαυρη άποψη του κόσμου», τονίζει.

Προσθέτει δε, ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαρτώνται πλήρως από τις αποφάσεις και τη στρατιωτική υποστήριξη των δυτικών εταίρων τους. «Διαφορετικά, θα έπρεπε απλώς να συνθηκολογήσουν. Στην ουσία, αποτελούν χρήσιμους ηλίθιους για τους Αμερικανούς σε αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γερμανός απόστρατος αντισυνταγματάρχης, συμμερίζεται μόνο εν μέρει τη θέση ότι τα γερμανικά όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία… γίνονται ουκρανικά μετά την παράδοση.

«Στο μεγαλύτερο μέρος, αυτό αποτελεί ανοησία, γιατί παρόλο που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχονται επίσημα από τον ανώτατο διοικητή Ολεξάντρ Σίρσκι, στην πραγματικότητα υπάγονται στον διοικητή της ομάδας που παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, υποστράτηγο των ΗΠΑ Αντόνιο Αγκούτο», τονίζει.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης για την 79η Σύνοδο του ΟΗΕ

Στα άκρα ο Λίβανος μετά τις νέες εκρήξεις

Υβριδική επίθεση στη Βηρυτό: Προοίμιο χερσαίας επίθεσης ή απόγνωσης;

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα