ΑΘΗΝΑ
18:18
|
19.09.2024
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα ήθελε να του προσφέρει κυβερνητική θέση, αν επανεκλεγεί τον Νοέμβριο.
Τα σχέδια του πρώην προέδρου για τα ηλεκτρικά οχήματα μάλλον... δεν θα ικανοποιήσουν τον CEO της Tesla
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ θα είναι ευπρόσδεκτος να γίνει μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πολιτικός.

Σε συνέντευξή του στο Reuters , ο Τραμπ επισήμανε ότι εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα ήθελε να προσφέρει στον Μασκ μια θέση συμβούλου ή και μέλους του υπουργικού συμβουλίου, εάν ο επιχειρηματίας είναι πρόθυμος να ασχοληθεί με τέτοιες δραστηριότητες.

«Είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος. Σίγουρα θα το έκανα, αν το επιθυμούσε, Είναι ένας λαμπρός τύπος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX πήρε δημόσια θέση υποστήριξης του πρώην προέδρου, ενώ προ ημερών ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έδωσε στον Μασκ μια συνέντευξη μέσω της πλατφόρμας X, η οποία έχει προβληθεί περισσότερες από 7 εκατομμύρια φορές.

Απαντώντας μέσω του X, o Ίλον Μασκ, ανάρτησε φωτογραφία που τον δείχνει να στέκεται μπροστά σε μία ταμπέλα που γράφει «Υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE)», συνοδεύοντάς τη από τη φράση: «Είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω».

Στην ίδια συνέντευξη, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργήσει την έκπτωση φόρου 7.500 δολαρίων για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Πρόσθεσε ότι βλέπει μια «πολύ μικρότερη αγορά» για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω ζητημάτων κόστους και εμβέλειας μπαταριών, χωρίς να υπάρξει κανένα σχόλιο από την πλευρά του Μασκ, που λόγω Tesla προφανώς και δεν συμφωνεί με τέτοιες πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα