ΑΘΗΝΑ
01:11
|
20.09.2024
Τους 30 έχουν φτάσει οι άμαχοι νεκροί στο Κουρσκ. Καμία διαπραγμάτευση μέχρι να καταστραφεί παντελώς ο εχθρός, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν χθες το βράδυ 45 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν χθες το βράδυ 45 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 11 πάνω από την περιοχή της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η αεροπορική άμυνα κατέστρεψε 45 drones αποκρούοντας τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 11 drones καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιφέρειας της Μόσχας, με τον δήμαρχο της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν να κάνει λόγο για «μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις» στην περιοχή.

Άλλα 23 drones καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ, 6 στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, 3 στην Καλούγκα και 2 πάνω από την περιοχή του Κουρσκ.

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο το Κουρσκ όπου ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει μαζική επίθεση εδώ και δύο εβδομάδες, ο αριθμός των νεκρών αμάχων ξεπέρασε τους 30, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο TASS, ενώ τουλάχιστον 143 άτομα υπέστησαν διάφορους τραυματισμούς.

Μεντβέντεφ: Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την Ουκρανία μετά το Κουρσκ

«Η επιδρομή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο μέχρι η Ουκρανία να ηττηθεί πλήρως στο πεδίο της μάχης», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η χαλαρή κουβεντούλα αυτόκλητων μεσολαβητών για το ζήτημα της ειρήνης έχει σταματήσει. Ακόμα κι αν δεν μπορούν να το πουν δυνατά, όλοι αναγνωρίζουν την πραγματικότητα της κατάστασης, έγραψε ο Μεντβέντεφ στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram.

«Καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ!», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ, υποστήριξε επίσης ότι «οι πρόωρες και αχρείαστες ειρηνευτικές» συνομιλίες, που είχαν προταθεί νωρίτερα, «είχαν συγκεχυμένες προοπτικές και όχι απτά αποτελέσματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα