ΑΘΗΝΑ
01:58
|
20.09.2024
Σκοπεύει να διακόψει τις πληρωμές στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης, το οποίο η Ε.Ε. χρησιμοποιεί για να ενισχύσει με όπλα την Ουκρανία.
Απαγόρευση του «πολιτικού Ισλάμ» και νομοθεσία που θα αναγνωρίζει μόνο δύο φύλλα υπόσχεται ο Χέρμπερτ Κικλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε, χθες Τετάρτη, το Ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) της Αυστρίας, το οποίο οι δημοσκοπήσεις καθιστούν φαβορί για τη νίκη ενόψει των εκλογών της 29ης Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα που ο Χέρμπερτ Κικλ παρουσίασε στα μέλη του κόμματός του, επικεντρώνεται κυρίως σε μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της χώρας και -όπως ήταν αναμενόμενο- τον περιορισμό της μετανάστευσης και όπως ο ίδιος τόνισε «συνοψίζεται ως ένα σχέδιο για την ατομικότητα, την κυριαρχία, την ομοιογένεια και την αλληλεγγύη».

Όσο αφορά στην εξωτερική πολιτική το FPÖ, που κυριάρχησε στις πρόσφατες ευρωεκλογές στην Αυστρία, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διακόψει τις πληρωμές στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης, το οποίο η Ε.Ε. χρησιμοποιεί για να ενισχύσει την Ουκρανία με όπλα, καθώς εκτιμά ότι αποτελεί παραβίαση της ουδετερότητας της χώρας.

«Υποστηρίζουμε μια ενεργή πολιτική ειρήνης και ουδετερότητας. Οι πληρωμές στο Ταμείο Ειρήνης της Ε.Ε. πρέπει να σταματήσουν. Η Αυστρία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα χρήματά της για τον δικό της στρατό», αναφέρει το μανιφέστο του κόμματος, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη στο Κίεβο, βλάπτει περισσότερο την Αυστρία παρά τη Ρωσία και ότι ο παρατεταμένος πόλεμος δημιουργεί επιπλέον βάρος και τροφοδοτεί τις τιμές της ενέργειας. 

Ένα ξεχωριστό στοιχείο του προγράμματος αναφέρει την ανάγκη συνέχισης της κατανάλωσης ρωσικού φυσικού αερίου. Ενώ το FPÖ λέει ότι η Αυστρία πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από άλλες χώρες για ενέργεια και να προωθήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκτιμά ότι αυτές δεν αρκούν για να καλύψουν όλη τη ζήτηση της Αυστρίας. «Το ρωσικό αέριο θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια του εφοδιασμού μας. Οι ανεύθυνες κυρώσεις, οι οποίες αποτελούν αντιπαραγωγικές παρεμβάσεις στην αγορά, έχουν οδηγήσει σε πολλαπλή αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου», αναφέρει το μανιφέστο. 

Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες της Ακροδεξιάς στην Αυστρία ξεχωρίζουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις σε νέους που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, παράλληλα με επιδοτήσεις ενοικίου και πριμοδότηση για την λήψη δανείων.

Στο επίπεδο της μεταναστευτικής πολιτικής το πρόγραμμα του FPÖ περιλαμβάνει την αύξηση των επαναπροωθήσεων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους και την μείωση του αριθμού των ατόμων στα οποία χορηγείται άσυλο.

Χαρακτηριστικό της αντιμεταναστευτικής στάσης του κόμματος είναι ότι προβλέπεται ένα προνοιακό σύστημα βάσει του οποίου η πληρωμή οποιουδήποτε επιδόματος συνδέεται αυστηρά με την ιθαγένεια του αιτούντος.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα καθίσταται σαφές πως θα υπάρξει συνταγματικός προσδιορισμός που θα αναφέρει αυστηρά πως «υπάρχουν μόνο δύο φύλα», ενώ προβλέπεται αύξηση του αριθμού των αστυνομικών και της αμοιβής τους καθώς και ψήφιση νόμου για την απαγόρευση του «πολιτικού Ισλάμ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα