ΑΘΗΝΑ
21:36
|
20.09.2024
Η βοήθεια από την Ε.Ε. ήρθε με αίτημα της πορτογαλικής κυβέρνησης καθώς εντείνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης άνω των 100 πυροσβεστών σε δύο βασικά μέτωπα.
Από τις πυρκαγιές στη Μαδέρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ισπανία στάλθηκαν σήμερα στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας ενώ αναμένονται τις επόμενες ώρες και άλλα τρία από χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να συμβάλουν στη μάχη κατάσβεσης της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ οκτώ μέρες αποτεφρώνοντας πάνω από 50.000 στρέμματα δασικής και άλλης βλάστησης.

Η βοήθεια από την Ε.Ε. ήρθε με αίτημα της πορτογαλικής κυβέρνησης καθώς εντείνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης άνω των 100 πυροσβεστών σε δύο βασικά μέτωπα: Στην κεντρική οροσειρά και στην Πόντα ντο Σολ, στη νότια ακτή. Και τα δύο μέτωπα είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στην κοινότητα Ριμπέιρα Μπράβα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στους γειτονικούς δήμους της Κάμαρα ντε Λόμπος και της Πόντα ντο σολ, που βρίσκονται στη νότια ακτή του νησιού, δυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Φουντσάλ.

Οι σφοδροί άνεμοι, που συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, έχουν επίσης δημιουργήσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στη Μαδέρα με αποτέλεσμα να έχον ήδη αποκλειστεί εκατοντάδες τουρίστες στο νησί. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φουντσάλ διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του εξομαλύνθηκε.

Το νησί Μαδέρα στον Ατλαντικό είναι μια αυτόνομη περιφέρεια της Πορτογαλίας με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκων.Είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, στην περιοχή της Μακαρονησίας, λίγο λιγότερο από 400 χιλιόμετρα βόρεια των Καναρίων Νήσων και 520 χιλιόμετρα δυτικά του Βασιλείου του Μαρόκου. Είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα