ΑΘΗΝΑ
13:45
|
20.09.2024
Στα όσα ανέφεραν οι New York Times για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στον τομέα των πυρηνικών απάντησε η Μάο Νινγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι φόβοι της Ουάσιγκτον σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας είναι εντελώς αβάσιμοι, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ, μετά από δημοσίευμα των New York Times για την επικαιροποίηση της αμερικανικής στρατηγικής για τα πυρηνικά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Κίνα “πυρηνική απειλή” και τη χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για να αποφύγουν οι ΗΠΑ την υποχρέωσή τους για πυρηνικό αφοπλισμό», είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο για τα όσα δημοσιεύτηκαν.

Η Μάο Νινγκ τόνισε ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας «δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο ίδιο επίπεδο με των ΗΠΑ», υπογραμμίζοντας την πολιτική του Πεκίνου να μην είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά και τον στόχο της χώρας να διατηρήσει «τις πυρηνικές του ικανότητες στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται για την εθνική ασφάλεια».

Η Κίνα «δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε καμία μορφή κούρσας εξοπλισμών» με άλλες χώρες, δήλωσε η Μάο, προσθέτοντας πως «οι ΗΠΑ είναι η κύρια πηγή πυρηνικών απειλών και στρατηγικών κινδύνων στον κόσμο».

Το 2023, το Πεντάγωνο υπολόγιζε ότι η Κίνα θα διπλασίαζε το επιχειρησιακό της απόθεμα πυρηνικών κεφαλών σε περισσότερες από 1.000 έως το 2030. Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης, οι ΗΠΑ έχουν σήμερα 5.550 κεφαλές ενώ η Ρωσία 6.255.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δελχί: Παραπλανητικό το δημοσίευμα για τις ινδικές οβίδες στο ουκρανικό οπλοστάσιο

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα