ΑΘΗΝΑ
19:38
|
20.09.2024
Τον Μάρτιο, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, 13.000 αλλοδαποί πολέμησαν για το Κίεβο και περίπου 6.000 από αυτούς σκοτώθηκαν.
Η Μπογκοτά λαμβάνει μέτρα για την αποτροπή της εμπλοκής των Κολομβιανών σε εξωτερικές συγκρούσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Λουίς Ζιλμπέρτο ​​Μουρίγιο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση της χώρας προώθησε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την στρατολόγηση μισθοφόρων εντός της χώρας.

Ο Μουρίγιο δημοσίευσε στο X: «Σήμερα υποβάλλουμε στο Κογκρέσο το νομοσχέδιο που θα εγκρίνει τη “Διεθνή Σύμβαση κατά της πρόσληψης, χρήσης, χρηματοδότησης και εκπαίδευσης μισθοφόρων”. Αυτό το μέσο είναι απαραίτητο για να αποτρέψουμε την εμπλοκή των συμπατριωτών μας σε εξωτερικές συγκρούσεις, προστατεύοντας την ασφάλειά τους και προστατεύοντας τις ζωές τους».

Ένα βίντεο του συλληφθέντος Κολομβιανού μισθοφόρου Ανχέλ Καρδένας Μοντίγια, ο οποίος υπηρετούσε στον ουκρανικό στρατό, δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις αρχές Ιουνίου. Ο Μοντίγια ισχυρίστηκε ότι είχε εξαπατηθεί από τους Ουκρανούς ανωτέρους του για να πιστέψει ότι θα βοηθούσε στην εξασφάλιση των μετόπισθεν, αλλά εστάλη στην πρώτη γραμμή.

Ο Μοντίγια είπε ότι έφτασε στην Ουκρανία αφού ανταποκρίθηκε σε μια διαφήμιση στο TikTok που στρατολογούσε μισθοφόρους για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. Ο Μοντίγια είπε ότι έλαβε μόνο μια σύντομη βασική εκπαίδευση και ότι οι ξένοι νεοσύλλεκτοι, όπως αυτός, δεν είχαν σαφή κατανόηση των συνθηκών, γεγονός που τους καθιστούσε εύκολους στόχους εξαπάτησης από την ουκρανική διοίκηση. Είπε επίσης ότι δεν είχε λάβει τον αρχικό μισθό που του είχε υποσχεθεί.

Διαβάστε επίσης:

Τον Μάρτιο, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, 13.000 αλλοδαποί πολέμησαν για το Κίεβο και περίπου 6.000 από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι η διεθνής τους λεγεώνα αποτελείται από περίπου 20.000 μαχητές από 50 χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις Διαπραγματεύσεις της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, Κονσταντίν Γαβρίλοφ, δήλωσε, όπως ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia νωρίτερα τον Ιούνιο, ότι υπάρχουν 92 ξένες ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης που δρουν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 14 αμερικανικών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώθηκαν από το Πεντάγωνο σε ανοιχτές πηγές.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα