ΑΘΗΝΑ
03:40
|
20.09.2024
«Ο πολίτης Νικολάς Μαδούρο εξελέγη Πρόεδρος της Μπολιβαριανής  Δημοκρατίας της Βενεζουέλας για τη συνταγματική περίοδο 2025-31».
Νικολάς Μαδούρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας κατά τις εκλογές της 28ης Ιουλίου επικύρωσε απόψε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η πρόεδρος του σώματος, Καρίσλια Ροντρίγκες, ανακοίνωσε πως το Δικαστήριο επικύρωσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών κατά τις οποίες, όπως τόνισε, «ο πολίτης Νικολάς Μαδούρο εξελέγη Πρόεδρος της Μπολιβαριανής  Δημοκρατίας της Βενεζουέλας για τη συνταγματική περίοδο 2025-31».

Ο Βενεζουελάνος ηγέτης είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) στις αρχές Αυγούστου, ζητώντας να επικυρωθεί η νίκη του, καθώς αμφισβητήθηκε από δυνάμεις της αντιπολίτευσης που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο ξέσπασαν βίαια επεισόδια και διαδηλώσεις στις οποίες σκοτώθηκαν 25 άτομα, τραυματίστηκαν 192 άλλα και 2.400 συνελήφθησαν.

Ο Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών με ποσοστό 52%, ωστόσο η Εθνική Εκλογική Επιτροπή (CNE) δεν παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα ξεχωριστά, ισχυριζόμενη ότι έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας.

Η φιλοαμερικανική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ο δικός της υποψήφιος, Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, «νίκησε» με ποσοστό άνω του 60%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα