ΑΘΗΝΑ
11:05
|
19.09.2024
«Χθες το βράδυ, ο εχθρός επιχείρησε να χτυπήσει το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας», είπε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος σε σύσκεψη για την κατάσταση στο Κουρσκ στις 12 Αυγούστου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Ρωσίας για τις μεθόριες περιοχές του Μπέλγκοροντ, του Μπριανσκ και του Κουρσκ.

Διαβάστε ακόμα:

Το Κίεβο έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επιδιώκοντας να φτάσει και στην πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται η πυρηνική εγκατάσταση. Η Μόσχα έχει κηρύξει την εισβολή τρομοκρατική ενέργεια και έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα για να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Χθες το βράδυ, ο εχθρός επιχείρησε να χτυπήσει το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας», είπε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης. «Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει ενημερωθεί. Υποσχέθηκαν να έρθουν οι ίδιοι και να στείλουν ειδικούς για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Ελπίζω να το κάνουν πραγματικά».

Κατά την ίδια συνάντηση, ο κυβερνήτης του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, δήλωσε ότι η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι σταθερή.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι αναχαίτισε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του Κουρσκ κατά τη διάρκεια επίθεσης τη νύχτα.

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει κανέναν από τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης για την 79η Σύνοδο του ΟΗΕ

ΗΠΑ: Με shutdown απειλείται ξανά η κυβέρνηση

Στα άκρα ο Λίβανος μετά τις νέες εκρήξεις

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη με φόντο την ηλεκτρική διασύνδεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα