ΑΘΗΝΑ
21:42
|
21.09.2024
Οργή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τον ορισμό της αντίφασης μεταξύ του «πράσινου προφίλ» της εταιρείας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του CEO, Μπράιαν Νίκολ.
Πόσο πράσινα είναι τα Starbucks;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Starbucks, Μπράιαν Νίκολ καθώς αποκαλύφθηκε ότι θα διανύει σχεδόν 1.000 μίλια (δηλαδή σχεδόν 1.600 χιλιόμετρα) με εταιρικό τζετ για να πηγαίνει από το σπίτι του στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας στο νέο του γραφείο στο Σιάτλ.

Χρήστες στα social media εστιάζουν στην αντίφαση μεταξύ του «πράσινου προφίλ» της εταιρείας και του lifestyle των κορυφαίων στελεχών της, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο BBC. Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο επικοινώνησε με την εταιρεία για ένα σχόλιο πάνω στις μετακινήσεις του νέου της CEO αλλά δεν πήρε απάντηση…  

Ο Μπράιαν Νίκολ αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο στις 9 Σεπτεμβρίου. Εκ των προτέρων γνώριζε, βάσει της προσφοράς εργασίας που του έγινε ότι: «Δεν θα απαιτηθεί να μετακομίσετε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας… Συμφωνείτε να μετακινείστε από την κατοικία σας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας… όπως απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων και των υποχρεώσεών σας;».

Το ίδιο έγγραφο ξεκαθάριζε ότι ο Νίκολ θα είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα εταιρικά αεροσκάφη για «ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία» και για «ταξίδια μεταξύ της πόλης κατοικίας [του] και των κεντρικών γραφείων της εταιρείας». Η προσφορά εργασίας των Starbucks προέβλεπε για τον κ. Νίκολ το στήσιμο ενός μικρού εξ αποστάσεως γραφείου στο Νιούπορτ Μπιτς, ώστε να το χρησιμοποιεί όταν εργάζεται από την Καλιφόρνια. Εξάλλου βάσει του καταστατικού ο νέος CEO οφείλει να βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μόλις τρεις ημέρες την εβδομάδα.  

Οι αντιδράσεις στα social media

«Ωραία… καλή διευκόλυνση για το κορυφαίο ταλέντο! Αλλά ελπίζω να μην δούμε πολλές νέες διαφημίσεις για ‘βιωσιμότητα’ και ‘περιβάλλον’ από τη @starbucks», σχολίασε ένας χρήστης στην πλατφόρμα X.

«Ο νέος CEO της Starbucks κάνει ‘supercommuting’ 1.000 μιλίων προς το Σιάτλ με ιδιωτικό τζετ για να πάει στη δουλειά, οπότε μην είστε πολύ αυστηροί με την σερβιτόρα που σας έδωσε ένα πλαστικό καλαμάκι όταν δεν το θέλατε», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Άλλοι χρήστες αναφέρθηκαν στις απολαβές του Νίκολ στη νέα του θέση. «Γιατί δεν μιλάμε ποτέ για τις αμοιβές των CEO όταν μιλάμε για τις αυξανόμενες τιμές;» έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον, Ρόμπερτ Ράιχ.

Να σημειωθεί ότι ο ετήσιος βασικός μισθός του κ. Νίκολ θα είναι 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, θα μπορούσε να λάβει μπόνους απόδοσης που θα φτάνει έως και τα 7,2 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι 23 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε μετοχές της Starbucks.

Τέλος το BBC υπενθυμίζει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών από το 2021, η οποία διαπίστωσε ότι το πλουσιότερο 1% του κόσμου παράγει διπλάσιες εκπομπές άνθρακα από ό,τι το φτωχότερο 50%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα