ΑΘΗΝΑ
07:48
|
20.09.2024
«Εάν οι Βρυξέλλες θέλουν μετανάστες, μπορούν να τους έχουν!» είπε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γκέργκελλι Γκούλιας.
Παράτυποι μετανάστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν είναι έτοιμη να στείλει στις Βρυξέλλες και στην έδρα της Ε.Ε. κάθε παράτυπο μετανάστη που εισέρχεται στην Ουγγαρία.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο Ούγγρος βουλευτής και υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γκέργκελι Γκούλιας, προσθέτοντας πως «εάν οι Βρυξέλλες θέλουν μετανάστες, μπορούν να τους έχουν!».

Ο Γκούλιας πρόσθεσε πως οι αιτούντες άσυλο μπορούν «να διαπραγματευτούν εκεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την δική της φροντίδα».

Αφορμή για αυτή την αντίδραση δίνει το πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ουγγαρία επειδή αγνοεί τους νόμους  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χορήγηση ασύλου. Παράλληλα η Ουγγαρία θα πρέπει να πληρώνει κάθε μέρα άλλα 1.000.000 ευρώ εφόσον συνεχίζει να αποτυγχάνει να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πρόσθεσε ότι εάν η Ουγγαρία δεν καταφέρει να καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με την Κομισιόν ώστε να διορθώσει την «απαράδεκτη, απαράδεκτη και άδικη» κατάσταση που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει το ανορθόδοξο βήμα να αφήσει όλους τους αιτούντες άσυλο να εισέλθουν στη χώρα και προσφέροντάς τους ένα εισιτήριο απλής μετάβασης για τις Βρυξέλλες.

Πρόταση με ρεπουμπλικανικό άρωμα

Αυτή η πρόταση έχει πηγή έμπνευσης στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, που το 2022 έκανε μια παρόμοια κίνηση με αιτούντες άσυλο στα σύνορα των ΗΠΑ, βάζοντας περίπου 50 μετανάστες σε πτήση με προορισμό τη Μασαχουσέτη, σε μία προσπάθεια να αποκαλύψει τη «φιλελεύθερη υποκρισία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα