ΑΘΗΝΑ
23:51
|
19.09.2024
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τραμπ ανέφερε ότι θα ήταν ανοιχτός στο διορισμό του Κένεντι σε κυβερνητική θέση, εάν εκλεγεί.
Την Παρασκευή από το Φοίνιξ της Αριζόνα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σχεδιάζει να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κένεντι, το τρίτο παιδί του φιλελεύθερου Ρόμπερτ Κένεντι, σκέφτεται να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια ομιλίας του αύριο Παρασκευή, από το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Η απόσυρση του Κένεντι, ο οποίος αρχικά έθεσε υποψηφιότητα για το Δημοκρατικό Κόμμα πριν τελικά κατέβει ως ανεξάρτητος, εκτιμάται πως θα ενισχύσει τις πιθανότητες του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, ειδικά σε κρίσιμες πολιτείες όπου οι κάλπες έδωσαν μικρές διαφορές στις εκλογές του 2016 και του 2020.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά τον Κένεντι, έναν περιβαλλοντικό δικηγόρο και γνωστό σκεπτικιστή για τα εμβόλια, να συγκεντρώνει περισσότερο τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Τραμπ, παρά της Χάρις.

Σε δημοσκόπηση του NBC News τον Ιούλιο, το 33% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων εξέφρασε θετική άποψη για τον γόνο Κένεντι, σε σύγκριση με μόλις 15% των Δημοκρατικών και ανεξάρτητων.

Ενώ ο Κένεντι δεν φαινόταν ποτέ πιθανό να αμφισβητήσει τον Χάρις ή τον Τραμπ για τον Λευκό Οίκο, η υποψηφιότητά του προσέλκυσε διψήφια υποστήριξης στις δημοσκοπήσεις στο αποκορύφωμά της πριν πέσει στο 5% περίπου τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε συνέντευξή του στο CNN την Τρίτη, ο Τραμπ ανέφερε ότι θα ήταν ανοιχτός στο διορισμό του Κένεντι σε κυβερνητική θέση, εάν εκλεγεί. «Μου αρέσει και τον σέβομαι», τόνισε. «Είναι ένας λαμπρός, πολύ έξυπνος άνθρωπος. Τον ξέρω πολύ καιρό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα