ΑΘΗΝΑ
21:09
|
16.09.2024
Δύο από τα θύματα είχαν αποτυχημένες πτώσεις σε αερόστρωμα που παρείχε η πυροσβεστική.
12 τραυματίες σε νοσοκομεία, τρεις σε κρίσιμη κατάσταση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Νότια Κορέα στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, ενώ άλλοι δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον όγδοο όροφο δεκαόροφου ξενοδοχείου στη Μπουτσάν, δυτικά της πρωτεύουσας Σεούλ, χθες Πέμπτη στις 19:40 (τοπική ώρα) και χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να αντιμετωπιστεί παρά τη μεγάλη κινητοποίηση 160 πυροσβεστών.

Την ώρα της πυρκαγιάς στο ξενοδοχείο που είχε 64 δωμάτια βρίσκονταν 27 ένοικοι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Σεούλ.

Οι επτά άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν στην πλειονότητά τους φιλοξενούμενοι. Μάλιστα δύο από αυτούς σκοτώθηκαν όταν πήδηξαν από τα παράθυρα σε αερόστρωμα που παρείχε η πυροσβεστική.

Από τους δώδεκα τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής της Μπουτσάν.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν την αιτία της πυρκαγιάς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν ψεκαστήρες νερού στα ταβάνια των ορόφων του ξενοδοχείου, καθώς δεν ήταν υποχρεωτική η εγκατάσταση τέτοιου συστήματος όταν ολοκληρωνόταν η ανέγερση του κτιρίου το 2003.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα