ΑΘΗΝΑ
04:59
|
20.09.2024
Το πλοίο αποτελούσε στρατιωτικό στόχο αφού μετέφερε καύσιμα και όπλα στην Κριμαία, δήλωσε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Το οχηματαγωγό Conroe Trader τυλιγμένο στις φλόγες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα οχηματαγωγό πλοίο στο ρωσικό λιμάνι Καφκάζ του Κρασνοντάρ, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά καυσίμων και όπλων στην Κριμαία.

Ένα μέλος του πληρώματος παραμένει αγνοούμενο μετά το περιστατικό με το πλοίο της Πέμπτης στο λιμάνι Καφκάζ της νότιας Ρωσίας, δήλωσε στο TASS το ρωσικό υπουργείο που είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων.

«Σύμφωνα με επαληθευμένες αναφορές, ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο. Η προσπάθεια έρευνας συνεχίζεται», ανέφερε.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Ουκρανία επιτέθηκε σε σιδηροδρομικό οχηματαγωγό που είχε 30 βαγόνια με καύσιμα και ήταν αγκυροβολημένο στο Καφκάζ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφέρειας Τεμριούκ, Φιόντορ Μπαμπενκόφ.

Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Περιφέρειας Κρασνοντάρ δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά και οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της περιελάμβαναν ένα πυροσβεστικό τρένο, άλλο εξοπλισμό και 101 άτομα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντράτιεφ, δήλωσε ότι 17 μέλη του πληρώματος του πλοίου διασώθηκαν.

«Ακόμη ένας αναμφισβήτητα στρατιωτικός στόχος καταστράφηκε. Χρησιμοποιούνταν για να παρέχει καύσιμα στους εισβολείς. Το οχηματαγωγό βυθίστηκε και αυτό το λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργήσει μέχρι να απομακρυνθεί», δήλωσε ο Ντμίτρο Πλετεντσούκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Το λιμάνι Καφκάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα που διαθέτει η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Μέσω του λιμανιού διακινούνται πλοία που χρησιμοποιούνται τόσο για εξαγωγές όσο και για προμήθειες καυσίμων στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα