ΑΘΗΝΑ
00:54
|
20.09.2024
Προσωπικό των φυλακών φέρεται να έχασε τη ζωή του από μαχαίρωμα στο λαιμό, ενώ η εξέγερση φέρεται να κατεστάλη γρήγορα.
Στιγμιότυπο από βίντεο που κυκλοφόρησε στα ΜΚΔ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην περιοχή του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας κρατούν μέλη του προσωπικού ομήρους, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα στο TASS η υπηρεσία Τύπου της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FSIN).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε φυλακή την Παρασκευή για να απελευθερώσουν ομήρους που είχαν συλληφθεί από οπλισμένους με μαχαίρια κρατούμενους που, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία που συνδέονται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αυτοπροσδιορίστηκαν ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


Σύμφωνα με αναφορές αλλά και βίντεο που κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προσωπικό των φυλακών φέρεται να έχασε τη ζωή του από μαχαίρωμα στο λαιμό. Στο βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε από τους ίδιους τους δράστες εικονίζονται αιμόφυρτοι όμηροι.


Ένας από τους άνδρες που εικονίζονται στο βίντεο ακούγεται να φωνάζει πως είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ότι έχουν τον έλεγχο της φυλακής.


Ένας από τους κρατούμενους που εμπλέκονται στο περιστατικό φάνηκε να φέρει αυτοσχέδιο εκρηκτικό γιλέκο και οι άλλοι κουβαλούσαν μαχαίρια και σφυριά. Ένας από τους άνδρες εκφωνεί έναν ασυνάρτητο μονόλογο γύρω από το ότι η Ρωσία «καταπιέζει τους μουσουλμάνους παντού», σημειώνει το Reuters.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τέσσερις ύποπτοι ήταν πολίτες του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν, και ότι τρεις ήταν στη φυλακή για αδικήματα ναρκωτικών και ο άλλος για φόνο εκ προθέσεως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα