ΑΘΗΝΑ
23:44
|
19.09.2024
Εντός της ημέρας στην Αριζόνα ο γόνος της οικογένεια Κένεντι θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του και το αν θα συνταχθεί με το στρατόπεδο Τραμπ.
Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ αποσύρεται και επισήμως από την προεκλογική μάχη. Σήμερα Παρασκευή 23/8 κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές στην πολιτεία της Αριζόνας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης, Έιντριαν Φόντες.

Ο Κένεντι, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του για την αντιπροεδρία, Νικόλ Σάναχαν και 11 από τους προεδρικούς εκλέκτορές του εξέδωσαν ανακοίνωση για την εθελουσία αποχώρησή τους, ανέφερε ο Φόντες σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Η αποχώρηση ανακοινώνεται ενώ ο Κένεντι θα απευθυνθεί προς το αμερικανικό έθνος εντός της ημέρας στην Αριζόνα για τις επόμενες κινήσεις του. Σύμφωνα με την επιτροπή πολιτικής δράσης (super PAC) που υποστηρίζει τον Κένεντι Τζούνιορ, ο υποψήφιος θέλει μια συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ με αντάλλαγμα μια θέση σε μια ενδεχόμενη νέα ρεπουμπλικανική κυβέρνηση. Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε μιλώντας στο δίκτυο CNN ότι είναι «σίγουρα ανοικτός» στην προοπτική να διαδραματίσει ο Κένεντι κάποιο ρόλο στην κυβέρνησή του, αν ο ανεξάρτητος υποψήφιος αποσυρθεί και τον υποστηρίξει.

Ο Κένεντι, 70 ετών, γιος του εκλιπόντος πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος και υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και ανιψιός του εκλιπόντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, είχε αρχίσει την προεδρική εκστρατεία του ως Δημοκρατικός, διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα του κόμματος ως εσωκομματικός αντίπαλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα