ΑΘΗΝΑ
20:49
|
16.09.2024
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, εκτίμησε πως ο πληθωρισμός έχει μειωθεί «σημαντικά» και πως η αγορά εργασίας δεν παρουσιάζει πλέον σημάδια «υπερθέρμανσης».
Τζερόμ Πάουελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Έχει έρθει η ώρα για την προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED) Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην ετήσια σύνοδο στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ των δυτικών ΗΠΑ.

Ο Πάουελ σηματοδότησε την έναρξη της μείωσης των επιτοκίων το επόμενο διάστημα, λέγοντας πως θα συμβεί «στο κοντινό μέλλον», προσθέτοντας ωστόσο πως ο χρόνος και ο ρυθμός των μειώσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν τις προοπτικές της οικονομίας και την μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Εκτίμησε πως ο πληθωρισμός έχει μειωθεί «σημαντικά» και πως η αγορά εργασίας δεν παρουσιάζει πλέον σημάδια «υπερθέρμανσης». Θεώρησε έτσι ότι οι συνθήκες είναι «λιγότερο σφιχτές» από εκείνες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020.

Απέδωσε την αύξηση της ανεργίας στην είσοδο περισσότερων νέων εργαζομένων και στο βραδύτερο ρυθμό προσλήψεων παρά στην αύξηση των απολύσεων ή στην επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της απασχόλησης.

«Στόχος μας ήταν να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή αγορά εργασίας, αποφεύγοντας τις απότομες αυξήσεις της ανεργίας που χαρακτήριζαν προηγούμενα αποπληθωριστικά επεισόδια, όταν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό ήταν λιγότερο καλά εδραιωμένες» πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα