ΑΘΗΝΑ
06:20
|
13.09.2024
Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 15 επιθέσεις με στόχο ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Αποτέλεσμα των χτυπημάτων της Χεζμπολάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι στοχοθέτησε την τοποθεσία Μαλκιέχ του ισραηλινού στρατού, τις τοποθεσίες Αλ-Σαμακά, Ρουβαϊσάτ Αλ-Αλάμ και Χαντάμπ Γιαρίν.

Η οργάνωση είπε επίσης ότι επιτέθηκε στον εξοπλισμό παρακολούθησης και κατασκοπείας στη βάση Μερόν του στρατού, στην τοποθεσία Ραμίμ και στη στρατιωτική βάση Έιν Ζεϊτίμ.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι επιτέθηκε επίσης με βλήματα πυροβολικού σε μια συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών κοντά στη στρατιωτική τοποθεσία Μέτουλα και σε μια άλλη συγκέντρωση στην περιοχή Ταλάτ αλ-Χαζάν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η οργάνωση εδώ και 35 ημέρες.

Το ισραηλινό καθεστώς και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων από τις 8 Οκτωβρίου 2023, μία ημέρα μετά την έναρξη του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χεζμπολάχ έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα και ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση κατά του Λιβάνου. Σημείωσε τη χειρότερη κλιμάκωση κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου από τον πόλεμο του 2006, στον οποίο, μαχητές της Χεζμπολάχ ανάγκασαν τους Σιωνιστές να υποχωρήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τελείωσε ο Κασσελάκης από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Π.Γ.

Πρόστιμα σε ψηφιακές πλατφόρμες για παραπληροφόρηση σχεδιάζει η Αυστραλία

Δεν μένει άνεργος ο Στόλτενμπεργκ

Είμαι εδώ, λέει ο Κασσελάκης, καταγγέλλοντας εκτροπή και προβοκάτσιες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα