Το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει αρχίσει να επηρεάζει και την Αττική καθώς τα αποθέματα στη λίμνη Μόρνου που υδροδοτεί την πρωτεύουσα έχουν αρχίσει να μειώνονται επικίνδυνα.
Η στάθμη του νερού έχει πέσει τόσο χαμηλά από τις περιορισμένες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το χωριό Κάλλιο, που ήταν βυθισμένο να αποκαλυφθεί και πάλι.
Όπως ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ Κίμων Χατζημπίρος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ: «Αν πέσει πολύ η στάθμη είναι αδύνατο να αντλήσουμε νερό. Αυτό σημαίνει ότι οι Αθηναίοι θα πρέπει να μετακομίσουν».
Οι εικόνες που τραβήχτηκαν στις 18 Αυγούστου από τον μηχανολόγο μηχανικό Γιώργο Χάλκο και παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ είναι αποκαρδιωτικές. Συγκεκριμένα αναφέρεται πώς:
«Είναι από τις φορές που έχει κατέβει πάρα πολύ. Έχει ξανακατέβει, αλλά τώρα έχει κατέβει πάρα πολύ (…) έχει κατέβει πολύ χαμηλά η στάθμη, και η διαφορά ύψους από την υπερχείλιση είναι πολύ μεγάλη».
Σημειώνεται ότι η λίμνη Μόρνου έχει κατασκευαστεί προκειμένου να υδροδοτεί την Αθήνα, καθώς στην αρχή της δεκαετίας του ‘90 είχε προκύψει μεγάλη λειψυδρία. Είχε προλάβει να ξεκινήσει το έργο του Εύοινου, η λίμνη του Εύοινου που τροφοδοτεί τη λίμνη του Μόρνου για να φτάσει στη συνέχεια το νερό στην Αθήνα, και πιστέψαμε τότε ότι το πρόβλημα της ύδρευσης της Αθήνας έχει οριστικά λυθεί διότι οι ποσότητες του νερού τότε οι διαθέσιμες ήταν πολύ μεγάλες ανέφερε ο κ. Χατζημπίρος, ενώ υπογράμμισε πως:
Το άμεσο που πρέπει να γίνει τώρα είναι η εξοικονόμηση νερού στην πόλη και παντού, έτσι ώστε τα λίγα αποθέματα που έχουμε να φτάσουν μέχρι να περάσει αυτό το έκτακτο φαινόμενο. Θυμάμαι παλιά είχε απαγορευτεί το πλύσιμο των αυτοκινήτων, το πλύσιμο των βεραντών εκεί δηλαδή που το νερό δεν είναι απολύτως απαραίτητο και μπορούμε να το στερηθούμε για ένα διάστημα έτσι ώστε να έχουμε να πίνουμε.