ΑΘΗΝΑ
02:42
|
20.09.2024
H έκθεση αναφέρει πως η χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας αρχίζει να αφαιρεί κάποια πίεση από τον «πληθωρισμό των μισθών».
Τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ελβετία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ποσοστά ανεργίας αυξήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες σε μια σειρά από μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες, αναφέρει η Fitch Ratings σε έκθεσή της την Παρασκευή.

Τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ελβετία, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 4,3% τον Ιούλιο, από 3,5% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 4,2% τον Μάιο από 3,8% τον Νοέμβριο του 2023.

Στον Καναδά, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 6,4% τον Ιούλιο από 5% τον Ιανουάριο του 2023 και στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 3,4% τον Ιούνιο από 2,9% τον Μάιο του 2023.

Στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 4,2% τον Ιούλιο από 3,5% τον Ιούνιο του 2023, ενώ στην Ελβετία αυξήθηκε στο 2,5% τον Ιούλιο από 2% τον Ιούνιο του 2023.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση:

Η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και η Τράπεζα του Καναδά έχουν μειώσει τα επιτόκια τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ έχουν μειωθεί εν αναμονή της μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο εγγύς μέλλον.

Ενώ προστίθεται επίσης πως η χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας αφαιρεί την πίεση που «προκαλεί ο πληθωρισμός των μισθών». Συγκεκριμένα:

Η ανεργία παραμένει χαμηλή με βάση τα ιστορικά πρότυπα, αλλά η χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας αρχίζει να αφαιρεί κάποια πίεση από τον πληθωρισμό των μισθών. Αυτό βοηθάει τις κεντρικές τράπεζες στις προηγμένες οικονομίες να δικαιολογήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων, οι οποίες πλέον επιταχύνονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα