ΑΘΗΝΑ
06:22
|
13.09.2024
Η αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα έναν άνδρα, κατόπιν πληροφορίας που έλαβε από μάρτυρα που αναγνώρισε τον ύποπτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τη σύλληψη νέου ενός υπόπτου και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν την ζωή τους και άλλα οκτώ να τραυματιστούν.

Η ειδική αστυνομική μονάδα SEK είχε προχωρήσει σε μια σύλληψη πιθανού υπόπτου για την επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/08). Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα της Bild ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα ως πιθανός ύποπτος για την επίθεση, δεν είναι τελικά ο δράστης, ο οποίος εξακολουθούσε να διαφεύγει.

Όπως αναφέρει η BILD, ο προηγούμενος συλληφθείς ήταν νεότερος από τον δράστη και η εμφάνισή του δεν ταίριαζε με την περιγραφή του δράστη από τους αυτόπτες μάρτυρες. Η εφημερίδα περιέγραφε τον δράστη ως αθλητικό άνδρα «με αραβικά χαρακτηριστικά», ηλικίας 20-30 ετών, ύψους 1,70-1,75 και επεσήμανε ότι φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο.

Περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το φονικό όπλο του δράστη, το οποίο υπόκειται σε ειδική έρευνα από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις.

Σχετικά με την επίθεση, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για «τρομερό γεγονός».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο της πόλης Τιμ Κούρτσμπαχ και δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από την επίθεση.

Θρηνούμε για τα θύματα και συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ο δράστης πρέπει να συλληφθεί σύντομα και να τιμωρηθεί στον μέγιστο βαθμό του νόμου.

Προηγουμένως την οδύνη τους είχαν εκφράσει και οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

Η αστυνομία δεν έχει σημάνει ακόμα λήξη συναγερμού και εξακολουθεί να συνιστά «προσοχή» στους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τελείωσε ο Κασσελάκης από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Π.Γ.

Πρόστιμα σε ψηφιακές πλατφόρμες για παραπληροφόρηση σχεδιάζει η Αυστραλία

Δεν μένει άνεργος ο Στόλτενμπεργκ

Είμαι εδώ, λέει ο Κασσελάκης, καταγγέλλοντας εκτροπή και προβοκάτσιες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα