ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.09.2024
Παρά τη συρρίκνωση των ποσοστών του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Νετανιάχου παραμένει καταλληλότερος Πρωθυπουργός με 41%.
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή δείχνει ότι αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στο Ισραήλ, ούτε ο κυβερνητικός συνασπισμός ούτε η αντιπολίτευση θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Lazar, βασισμένη σε τυχαίο δείγμα 501 Ισραηλινών με περιθώριο σφάλματος 4,4% και δημοσιεύθηκε από το Maariv, έδειξε ότι το μπλοκ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου θα εξασφάλιζε 52 έδρες στην Κνεσέτ, ενώ η αντιπολίτευση θα κέρδιζε 58 από τις 120 έδρες, με αποτέλεσμα το πολιτικό τοπίο να είναι κατακερματισμένο.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου θα ηγηθεί με 22 έδρες, ακολουθούμενο από το κόμμα Εθνική Ενότητα της αντιπολίτευσης υπό τον Μπένι Γκαντζ με 20 έδρες και το κόμμα Yesh Atid του ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ με 15 έδρες. Το κόμμα Israel Beiteinu, με επικεφαλής τον Avigdor Lieberman, θα συγκεντρώσει 14 έδρες. Τα αραβικά κόμματα προβλέπεται να κερδίσουν 10 έδρες.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο Νετανιάχου διατηρεί τη θέση του ως ο καταλληλότερος υποψήφιος για την πρωθυπουργία, παρά τη σταθερή του στάση όσον αφορά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και την απροθυμία του να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή αιχμαλώτων ή σε συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Νετανιάχου είναι ο καταλληλότερος για το ρόλο, σε σύγκριση με το 40% που υποστηρίζει τον Γκαντζ. Το υπόλοιπο 19% ήταν αναποφάσιστο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται σε ένα σκηνικό έντονης έντασης. Την Πέμπτη, μια ισραηλινή αντιπροσωπεία ασφαλείας έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με τη Γάζα, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι προοπτικές για μια επιτυχή διαπραγμάτευση μειώνονται λόγω της επιμονής του Νετανιάχου να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να διατηρήσει τον έλεγχο σε βασικές συνοριακές περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα