ΑΘΗΝΑ
09:07
|
20.09.2024
Η υπόσχεση αποχώρησης αποτελεί μέρος των ευρύτερων συζητήσεων μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεσμεύτηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ο ισραηλινός στρατός θα αποσυρθεί ένα χιλιόμετρο από τον διάδρομο Φιλαδέλφειας 14 χιλιομέτρων, ο οποίος συνορεύει με τη Γάζα και την Αίγυπτο.

Η κίνηση αυτή θα περιλαμβάνει τη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, ενώ θα διατηρήσει έναν περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού καναλιού 12.

Η υπόσχεση αποχώρησης αποτελεί μέρος των ευρύτερων συζητήσεων μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα και την περιφερειακή ασφάλεια. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες της μείωσης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων δεν διευκρινίζονται στο δημοσίευμα.

Ο διάδρομος Φιλαδέλφειας παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιακής Αντίστασης. Οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος επεξεργάζονται για τη μεσολάβηση μιας κατάπαυσης του πυρός και τη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά η πρόοδος παρεμποδίζεται από τη στάση του Νετανιάχου στη σύγκρουση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα