ΑΘΗΝΑ
15:11
|
18.09.2024
Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 5,79% σε 2,27 τρις δολλάρια.
bitcoin
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τιμή του Bitcoin σκαρφάλωσε σε σχεδόν 65.000 δολάρια νωρίς το Σάββατο, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ έδωσε σήμα για μείωση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

Το Bitcoin είδε την τιμή του να σκαρφαλώνει μέχρι και τα 64.845 δολάρια την Παρασκευή μετά την πολυαναμενόμενη ομιλία του Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο Jackson Hole στην αμερικανική πολιτεία του Γουαϊόμινγκ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν γύρω στα 64.653 δολάρια στις 6.30 μ.μ. EDT (2230GMT) της Παρασκευής για ημερήσια κέρδη 6,8%.

Το Ethereum, το μεγαλύτερο altcoin (εναλλακτικό στο bitcoin κρυπτονόμισμα) στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, διαπραγματευόταν στα 2.788 δολάρια για ημερήσια άνοδο 6,2%.

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε στα 2,27 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5,79% για την ημέρα, σύμφωνα με την CoinMarketCap, έναν ιστότοπο παρακολούθησης τιμών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το μερίδιο του Bitcoin, γνωστό ως κυριαρχία, ήταν στο 56,1% και του Ethereum στο 14,7%, ενώ ορισμένα altcoins εκτινάχθηκαν πάνω από 20% για την ημέρα.

Ο πρόεδρος της Fed, Πάουελ δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη του έχει αυξηθεί ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε βιώσιμη πορεία επιστροφής στο 2%, λέγοντας ότι «έχει έρθει η ώρα» για μια προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole δήλωσε:

Η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι σαφής και ο χρόνος και ο ρυθμός των μειώσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα δεδομένα, τις εξελισσόμενες προοπτικές και την ισορροπία των κινδύνων.

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν απότομη πτώση στις αρχές Αυγούστου, όταν οι φόβοι για ύφεση έστειλαν τις παγκόσμιες αγορές σε ελεύθερη πτώση, καθώς το Bitcoin έπεσε μέχρι και 49.551 δολάρια στις 5 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η νέα πρόεδρος του Μεξικού απορρίπτει εμμέσως την πρόσκληση Ζελένσκι να επισκεφθεί το Κίεβο

Reclaim: 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη

Μόσχα: Τερατώδους κυνισμού τρομοκρατική ενέργεια το χτύπημα στον Λίβανο

Επίθεση στον Λίβανο: 12 οι νεκροί-Τα ίχνη των βομβητών μεταξύ Ταϊβάν και Ουγγαρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα