ΑΘΗΝΑ
21:06
|
16.09.2024
Η Χεζμπολάχ ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της επιχείρησής της κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Φουάντ Σουκρ.
Μια άποψη δείχνει καπνό και φωτιά στη λιβανική πλευρά των συνόρων με το Ισραήλ, αφού το Ισραήλ είπε ότι είχε η ένοπλη ομάδα Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ισραήλ και είχε πραγματοποιήσει προληπτικά πλήγματα σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, όπως φαίνεται από την Τύρο, στο νότιο Λίβανο 25 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κίνημα της Χεζμπολάχ με έδρα τον Λίβανο ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της επιχείρησής του κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Φουάντ Σουκρ, ανέφερε το κίνημα σε ανακοίνωσή του, αναφέρει το TASS.

Η Χεζμπολάχ επισημαίνει ότι τα χτυπήματα σε ισραηλινούς στόχους πραγματοποιήθηκαν «στην καθορισμένη ώρα και από όλες τις θέσεις». Η στρατιωτική μας επιχείρηση ολοκληρώθηκε για σήμερα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ για προληπτικά πλήγματα που απέτρεψαν την επιχείρηση «είναι αναληθής».

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αεροσκάφη είχαν επιτεθεί σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο λόγω των προετοιμασιών για επίθεση στο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 48 ώρες. Αργότερα, πάνω από 320 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ από τον Λίβανο.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή ξέσπασαν ξανά μετά τη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη και τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ανώτατου διοικητή του κινήματος της Χεζμπολάχ που εδρεύει στον Λίβανο, στη Βηρυτό. Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ κατηγόρησαν για τις δολοφονίες το Ισραήλ, υποσχόμενοι να πάρουν εκδίκηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα