ΑΘΗΝΑ
21:18
|
16.09.2024
Ο γγ της Χεζμπολάχ Σεγιέντ Χασάν Νασράλα εκφώνησε σήμερα, Κυριακή, ομιλία μετά από μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον του Ισραήλ.
Το Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές στην επίθεση κατά του νότιου Λιβάνου, είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στην ομιλία του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Νασράλα τίμησε την επέτειο του Arbaeen. «Σήμερα είναι η σαράντα επέτειος του Ιμάμ Χουσεΐν (PBUH) στις 20 του Σαφάρ, ο οποίος είναι σύμβολο θυσίας, αλτρουισμού, απόρριψης της αδικίας και υποταγής και ο τίτλος της επανάστασης μέχρι την Ημέρα της Κρίσης», είπε.

Ο ίδιος αποκάλεσε τη σημερινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων ως «Επιχείρηση Arbaeen».

Το Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές στην επίθεση κατά του νότιου Λιβάνου, είπε, σημειώνοντας ότι η Αντίσταση στον Λίβανο δεν στόχευσε αμάχους στα κατεχόμενα εδάφη στην επιχείρηση Arbaeen.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ μίλησε για τον λόγο της καθυστέρησης στην εκδίκηση για το μαρτύριο του Φουάντ Σουκρ στη Σιωνιστική οντότητα και είπε ότι η Χεζμπολάχ επιδίωξε να δώσει την ευκαιρία στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στην ισραηλινή γενοκτονική επίθεση κατά του θύλακα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είπε περαιτέρω ότι το Ισραήλ συγκαλύπτει τις απώλειές του στην επιχείρηση της Χεζμπολάχ.

Σημείωσε ότι κύριοι στόχοι ήταν οι βάσεις κατασκοπείας και οι βάσεις αεράμυνας που χτυπήθηκαν.

Ο Νασράλα είπε ότι όλοι οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ στόχευαν ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες και όχι πολιτικούς στόχους.

Ο Νασράλα είπε ότι το κίνημα αποφάσισε να στοχεύσει μια βάση κατασκοπείας κοντά στο Τελ Αβίβ. Είπε ότι παρά τους ισχυρισμούς του εχθρού ότι κατέρριψε τα drones, ένας μεγάλος αριθμός των drones πέρασαν τα σύνορα στον παλαιστινιακό εναέριο χώρο και έφτασαν στους καθορισμένους στόχους τους.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σημείωσε επίσης ότι το ισραηλινό προληπτικό χτύπημα δεν είχε κανένα αντίκτυπο στην επίθεση αντιποίνων του κινήματος.

Η επιχείρηση αντιποίνων πήγε σύμφωνα με το σχέδιο, τόνισε ο Νασράλα, σημειώνοντας ότι όλο το Ισραήλ ακινητοποιήθηκε λόγω της επιχείρησης αντιποίνων της Χεζμπολάχ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είπε στο τέλος της ομιλίας του ότι το κίνημα δεν θα εγκαταλείψει τους Παλαιστίνιους στη Γάζα όπως έχει κάνει από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είναι αυτή που θα αποφασίσει για τυχόν άλλα αντίποινα στο μέλλον.

Νωρίτερα την Κυριακή, το κίνημα της ισλαμικής αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ εξέδωσε διαδοχικές ανακοινώσεις, περιγράφοντας λεπτομερώς την πρώτη φάση της απάντησής του στη δολοφονία του ανώτερου διοικητή του Φουάντ Σουκρ από το ισραηλινό καθεστώς. Το κίνημα εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες και drones καμικάζι προς τις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα