ΑΘΗΝΑ
03:23
|
28.09.2024
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στην επαρχία Βόρειου Μαλούκου της Ινδονησίας την Κυριακή μετά από πλημμύρες.
Μια άποψη από drone δείχνει σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές μετά από πλημμύρες στο χωριό Rua, Ternate, επαρχία North Maluku, Ινδονησία, 25 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στην επαρχία Βόρειου Μαλούκου της Ινδονησίας την Κυριακή μετά από πλημμύρες στα ανατολικά του αχανούς αρχιπελάγους, δήλωσαν οι αρχές, αναφέρει το Reuters.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας BNPB δήλωσε ότι οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τη δυνατή βροχόπτωση από το Σάββατο, προκάλεσαν επίσης σοβαρές ζημιές σε 10 σπίτια στην πόλη Ternate.

Επικαλούμενη τις προβλέψεις ότι η δυνατή βροχόπτωση μπορεί να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, η BNPB προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επιφυλακή.

«Προτρέπουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών για πιθανές επακόλουθες πλημμύρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπντούλ Μουχάρι σε δήλωση.

Η BNPB είπε ότι έχει αναπτύξει μια ομάδα για να βοηθήσει στην εκκένωση των θυμάτων. Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης Basarnas ανέφερε επίσης ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εκκένωση των θυμάτων, τα οποία επλήγησαν από κατολισθήσεις και συντρίμμια που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες.

Τον Μάιο, πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης στην επαρχία Δυτικής Σουμάτρας της Ινδονησίας σκότωσαν περισσότερους από 60 ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα