ΑΘΗΝΑ
21:25
|
16.09.2024
Τουλάχιστον 40.405 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 93.468 τραυματίστηκαν στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν ένα νεκρό σώμα που ανασύρθηκε από τα ερείπια μετά την επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή Zawaida στην κεντρική πόλη της Γάζας, στη Γάζα στις 17 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 40.405 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 93.468 τραυματίστηκαν στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Τις τελευταίες 24 ώρες, 71 σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν σε αυτό που το υπουργείο αποκάλεσε τρεις «σφαγές» από το Ισραήλ στη λωρίδα.

Το Ισραήλ, αψηφώντας ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός, έχει αντιμετωπίσει διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης του στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πάνω από 10 μήνες μετά τον ισραηλινό πόλεμο, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ), το οποίο το διέταξε να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή της στις 6 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα