ΑΘΗΝΑ
01:20
|
19.09.2024
«Σκεπτόμενος τους νόμους που υιοθετήθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, φοβάμαι για την ελευθερία των πιστών», τόνισε ο Ποντίφικας
«Ας μη σταματήσουμε να προσευχόμαστε για παύση των πολέμων. Στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, στη Μιανμάρ και σε κάθε άλλη περιοχή»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, στον απόηχο της απόφασης της ουκρανικής βουλής, στις 20 Αυγούστου, να θέσει εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Συνεχίζω να παρακολουθώ με θλίψη τις μάχες στην Ουκρανία και τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και σκεπτόμενος τους νόμους που υιοθετήθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, φοβάμαι για την ελευθερία των πιστών, διότι όσοι προσεύχονται πραγματικά, προσεύχονται πάντα για όλους. Ένας άνθρωπος δεν διαπράττει κανένα κακό προσευχόμενος. Αν κάποιος διαπράξει κακό εναντίον του λαού του, θα είναι ένοχος για αυτό, αλλά δεν μπορεί να έχει διαπράξει κακό απλά και μόνο επειδή προσευχήθηκε. Ας επιτραπεί λοιπόν σε όσους θέλουν να προσεύχονται σε αυτό που θεωρούν Εκκλησία τους. Σας παρακαλώ, ας μην καταργηθεί καμία χριστιανική εκκλησία άμεσα ή έμμεσα. Οι εκκλησίες δεν πρέπει να αγγίζονται!», ανέφερε ο Ποντίφικας, μετά την «προσευχή των Αγγέλων», χθες Κυριακή, στο Βατικανό.

«Ας μη σταματήσουμε να προσευχόμαστε για παύση των πολέμων. Στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, στη Μιανμάρ και σε κάθε άλλη περιοχή. Τα έθνη ζητούν ειρήνη! Προσευχόμαστε ο Κύριος να δώσει σε όλους ειρήνη», κατέληξε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Διαβάστε επιπλέον

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Η 11η Σεπτεμβρίου της ηλεκτρονικής τεχνολογίας;

Ρωσική πόλη εκκενώθηκε μερικώς μετά από ουκρανικό χτύπημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα