ΑΘΗΝΑ
21:17
|
16.09.2024
Πρώην κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσοκόμων και διασωστών, έχουν αναφέρει σοβαρή κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στο Ισραήλ.
Διασώστης δίπλα σε ασθενοφόρο στη Λωρίδα της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τον Οκτώβριο του 2023, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν συλλάβει Παλαιστίνιους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη Γάζα, τους μετέφεραν σε εγκαταστάσεις κράτησης στο Ισραήλ και τους υποβάλλουν σε βασανιστήρια και κακομεταχείριση, αποκάλυψε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) σε νέα του έκθεση.

Η κράτηση αυτών των εργαζομένων, εν μέσω συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων στα νοσοκομεία της Γάζας, έχει επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη δεινή κατάσταση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής, ανέφερε το HRW.

Πρώην κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσοκόμων και διασωστών, έχουν αναφέρει σοβαρή κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στο Ισραήλ. Οι καταθέσεις τους περιλαμβάνουν εμπειρίες ταπείνωσης, ξυλοδαρμούς, καταναγκαστική στάση σε άβολες θέσεις, παρατεταμένο δέσιμο των χεριών και των ματιών και άρνηση ιατρικής περίθαλψης. Επιπλέον, περιέγραψαν περιπτώσεις βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και ακατάλληλες συνθήκες για το γενικό πληθυσμό των κρατουμένων.

«Η κακομεταχείριση της ισραηλινής κυβέρνησης των Παλαιστινίων εργαζομένων στον τομέα της υγείας συνέχισε στο παρασκήνιο και πρέπει να σταματήσει αμέσως», δήλωσε η Μπαλκίς Ζαράχ, αναπληρώτρια διευθύντρια Μέσης Ανατολής στο Human Rights Watch.

«Τα βασανιστήρια και η άλλης μορφής κακομεταχείριση γιατρών, νοσοκόμων και διασωστών θα πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά και να τιμωρηθούν κατάλληλα, μεταξύ άλλων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC)», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα