ΑΘΗΝΑ
21:09
|
16.09.2024
Φόβοι για τουλάχιστον 60 νεκρούς, καθώς οι αγνοούμενοι εκτιμάται πως ξεπερνούν τους 100.
Το φράγμα, αποτελεί μία από τις κύριες πηγές νερού που τροφοδοτεί την πόλη του Πορτ Σουδάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται μετά την κατάρρευση φράγματος που προκάλεσαν οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στο ανατολικό Σουδάν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το φράγμα Αρμπάτ, το οποίο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Πορτ Σουδάν, κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου και το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει αναπτύξει στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις για να συνδράμουν όσους έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες.

Το φράγμα, ένα από τα πολλά βοηθούν στη διαχείριση των υδάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις, στη χώρα στην οποία συναντώνται οι δύο ανώτεροι κλάδοι του ποταμού Νείλου, αποτελεί μία από τις κύριες πηγές νερού που τροφοδοτεί την πόλη του Πορτ Σουδάν και η κατάρρευσή του οδήγησε σε πλημμύρες που παρέσυραν χωριά που βρίσκονται γύρω του, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς πολίτες.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος καθώς η συγκέντρωση πληροφοριών στην περιοχή είναι δύσκολη λόγω της διακοπής του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, αλλά τοπικός αξιωματούχος ανέφερε στον σουδανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Al-Tagheer ότι πιστεύει πως υπάρχουν τουλάχιστον 60 νεκροί και πολλοί ακόμα αγνοούμενοι.

Το σουδανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Medameek, επικαλούμενο την αεροπορία της χώρας, ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται και ότι πολλοί πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε κορυφές λόφων για να αποφύγουν την άνοδο των νερών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα