ΑΘΗΝΑ
13:40
|
19.09.2024
Παρατάθηκε έως και αύριο Τετάρτη η κράτηση του Πάβελ Ντούροφ που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Παρισιού το περασμένο Σάββατο.
Έως αύριο οι δικαστές πρέπει είτε να απαγγείλουν κατηγορίες είτε να τον αφήσουν ελεύθερο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα για 12 διαφορετικά αδικήματα, διεξάγουν οι γαλλικές Αρχές κατά του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου τής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, Πάβελ Ντούροφ, που συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο του Παρισιού.

Η δήλωση του εισαγγελέα αναφέρει 12 διαφορετικά αδικήματα υπό έρευνα, τα οποία συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, όπως παράνομες συναλλαγές, συνενοχή σε πώληση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και διακίνηση ναρκωτικών, απάτη, και άρνηση κοινοποίησης πληροφοριών ή εγγράφων όπως απαιτείται από το νόμο.

Παράλληλα, η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο χρόνος κράτησης του Ρώσου δισεκατομμυριούχου παρατάθηκε και μπορεί πλέον να διαρκέσει μέχρι και αύριο Τετάρτη, οπότε οι δικαστές πρέπει είτε να τον απαγγείλουν κατηγορίες, είτε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Στη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε, χθες Δευτέρα, να σχολιάσει τις αναφορές για τη σύλληψη του Ντούροφ. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε για τι ακριβώς κατηγορείται», ανέφερε. «Ας περιμένουμε μέχρι να ανακοινωθούν οι κατηγορίες — αν ανακοινωθούν», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης εξέφρασαν την οργή τους για την κράτηση του Ντούροφ, με ορισμένους να την αποκαλούν πολιτικά υποκινούμενη και απόδειξη του πώς η Δύση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά όσο αφορά στην ελευθερία του λόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νατζίμπ Μικάτι: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που αγνοεί όλους τους νόμους»

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης για την 79η Σύνοδο του ΟΗΕ

Στα άκρα ο Λίβανος μετά τις νέες εκρήξεις

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αγωγή slapp στο Αlterhess

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα