ΑΘΗΝΑ
17:35
|
19.09.2024
Αναμένεται να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 126 χώρες μαζί με εκπροσώπους ρωσικών περιοχών.
Περισσότεροι από 5.000 συμμετέχοντες από 500 πόλεις του κόσμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 6ο Διεθνές Δημοτικό Φόρουμ των χωρών της ομάδας BRICS για την αυτοδιοίκηση, ξεκινά τις εργασίες του σήμερα Τρίτη στη Μόσχα.

Όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Τμήματος Εξωτερικών Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, «εκπρόσωποι των κυβερνητικών αρχών και επιχειρήσεων θα μοιραστούν την προηγμένη εμπειρία τους και θα συζητήσουν βασικά θέματα συνεργασίας στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στις διήμερες εργασίες αναμένεται να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 126 χώρες όπως και εκπρόσωποι πολλών ρωσικών περιοχών. Περισσότεροι από 5.000 συμμετέχοντες από 500 πόλεις του κόσμου θα συζητήσουν τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα, τους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, το περιβάλλον, τις δημοτικές υποδομές, τις μεταφορές, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

«Ένας τέτοιος οικονομικός διάλογος μεταξύ χωρών σε επίπεδο δήμων έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των χωρών της ομάδας BRICS. Το Φόρουμ περιλαμβάνει συζητήσεις για τη διεθνή, διαδημοτική και διακοινοβουλευτική συνεργασία και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντόν Κομπιάκοφ, ο οποίος εκτελεί χρέη εκτελεστικού γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής για την προεδρία της Ρωσίας στις BRICS το 2024.

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού προγράμματος του Φόρουμ, οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν την ανάπτυξη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων και θα ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, τεχνητής νοημοσύνης και πράσινων τεχνολογιών για τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης. Οι συζητήσεις θα αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα, την κλιματική αλλαγή, καθώς και τον ρόλο των χωρών BRICS στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης. Μια άλλη βασική εστίαση θα είναι τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων λύσεων στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ελκυστικότητα των πόλεων και των περιφερειών.

Το Φόρουμ διεξάγεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS, η οποία θα πραγματοποιηθεί, υπό τη ρωσική προεδρεία, στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Νατζίμπ Μικάτι: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που αγνοεί όλους τους νόμους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα