ΑΘΗΝΑ
06:22
|
20.09.2024
Η διαφορά των δύο μειώνεται στο 3% σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για θέματα οικονομίας και μετανάστευσης.
Ντ. Τραμπ και Κάμαλα Χάρις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη στήθος με στήθος εξακολουθούν να δίνουν στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη Ντόναλντ Τραμπ και η υποψήφια των Δημοκρατικών, Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε από τις 23 ως τις 25 Αυγούστου και δείχνει πως το 43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προτιμά τις πολιτικές θέσεις του Τραμπ σε θέματα οικονομίας και μετανάστευσης και το 40% τις πολιτικές προτάσεις της Κάμαλα Χάρις.

Προηγούμενη δημοσκόπηση με ανάλογο θέμα που είχε διενεργηθεί τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου έδειχνε τη διαφορά των δύο υποψηφίων σε θέματα οικονομίας στο 11% υπέρ του Τραμπ.

Οι πρόσφατες, πανεθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις αποκτά ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Τραμπ αφού μπήκε στην κούρσα στις 21 Ιουλίου, μετά την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί και να μην διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία. Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos δείχνει ότι το ποσοστό της Χάρις έχει ανέβει κατά μία μονάδα, στο 43%.

Μένει, βεβαίως, να διαπιστωθεί πώς θα επηρεαστεί η προεκλογική εκστρατεία από την απόφαση του ανεξάρτητου υποψηφίου Ρόμπερτ Φ. Κένεντι (που είχε ως τότε το 8% της υποστήριξης των ψηφοφόρων) να αποσυρθεί και να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους είναι η οικονομία (26%) και ακολουθούν ο πολιτικός εξτρεμισμός και οι απειλές για τη δημοκρατία (22%) και το μεταναστευτικό (13%).

Οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι η Χάρις θα ήταν αποτελεσματικότερη στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού σε σύγκριση με τον Τραμπ (42% έναντι 36%). Ο Τραμπ υπερέχει στο μεταναστευτικό (45% έναντι 37% της Χάρις).

Το 59% των ψηφοφόρων ανέφερε επίσης ότι έχει αρνητική άποψη για τον Τραμπ και το 52% έχει αρνητική άποψη για τη Χάρις.

Θετική άποψη για τον Τραμπ έχει το 39% και για τη Χάρις το 47%.

Θέσεις για Κένεντι και Γκάμπαρντ από τον Τραμπ

Οι προερχόμενοι από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr) και Τούλσι Γκάμπαρντ, οι οποίοι εξέφρασαν πρόσφατα την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, επιλέχθηκαν από τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα για να πλαισιώσουν την ομάδα μετάβασης”, όπως αποκαλείται το επιτελείο συμβούλων που προτείνει στον εκλεγμένο πρόεδρο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργικά πόστα και θέσεις στον Λευκό Οίκο.

Αυτό βεβαίως υπό την προϋπόθεση πως ο Τραμπ θα είναι ο νικητής των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα