ΑΘΗΝΑ
21:06
|
16.09.2024
«Οι Αμερικανοί συνδέουν απερίφραστα τις συζητήσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως κάτι που, Θεός φυλάξοι, αν συμβεί, θα αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη» είπε.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι απαιτήσεις της Ουκρανίας να χτυπήσει βαθιά τη Ρωσία στο έδαφός της με πυραύλους Storm Shadow είναι καθαρός εκβιασμός ξεκαθάρισε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες πως πάνε γυρεύοντας από τη στιγμή που μελετούν το ενδεχόμενο να ενθαρρύνουν την Ουκρανία να καταφέρει τέτοιου είδους πλήγματα στη Ρωσία.

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε δε πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος εάν γίνει «δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη».

«Επιβεβαιώνουμε τώρα για άλλη μια φορά ότι το να παίζεις με τη φωτιά – και μοιάζουν σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν με σπίρτα – είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενήλικες θείους και θείες που τους έχουν εμπιστευθεί πυρηνικά όπλα στη μία ή την άλλη δυτική χώρα» δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.

«Οι Αμερικανοί συνδέουν απερίφραστα τις συζητήσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως κάτι που, Θεός φυλάξοι, αν συμβεί, θα αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ένας άνθρωπος που παραμένει στο τιμόνι της ρωσικής διπλωματίας πάνω από μία 20ετία.

Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία έχει αποσαφηνίσει το πυρηνικό της δόγμα ήδη από το 2020 που ορίζει πότε ο Πρόεδρός της θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο: σε γενικές γραμμές ως απάντηση σε μια επίθεση με χρήση πυρηνικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής ή συμβατικών όπλων «όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα