ΑΘΗΝΑ
13:46
|
19.09.2024
«Το Telegram είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία επιρροή», τόνισε ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου.
Ο Πάβελ Ντούροφ συνελήφθη στη Γαλλία με κατηγορίες που συνδέονται με εγκληματικές χρήσεις της εφαρμογής Telegram
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τη σύλληψη του ιδρυτή της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, προκειμένου να ασκήσουν έλεγχο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, την Τρίτη.

Το Σάββατο, ο ρωσικής καταγωγής Ντουρόφ, ο οποίος είναι πολίτης πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, συνελήφθη στη Γαλλία με κατηγορίες που συνδέονται με εγκληματικές χρήσεις της εφαρμογής Telegram, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της απάτης. Οι κατηγορίες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον 39χρονο δισεκατομμυριούχο σε φυλάκιση ακόμα και 20 χρόνων.

«Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του Ντούροφ. Το Telegram είναι μια από τις λίγες και, ταυτόχρονα, μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία επιρροή. Λειτουργεί σε πολλές χώρες που ενδιαφέρουν [τις ΗΠΑ]. Εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, είναι σημαντικό για τον Μπάιντεν να πάρει τον έλεγχο του Telegram», δήλωσε ο Βολοντίν στο Telegram.

Ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου τόνισε ότι οι περισσότερες μεγάλες παγκόσμιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέρχονται από τις ΗΠΑ και ελέγχονται από τον Λευκό Οίκο. Περιέγραψε την πρακτική της «παρακολούθησης των κοινωνικών δικτύων και της ολοκληρωτικής λογοκρισίας» ως «παραδοσιακή» μέθοδο πολιτικού ελέγχου και εξωτερικής επιρροής.

«Για την Ουάσιγκτον, η χρήση των κοινωνικών δικτύων για παρακολούθηση, η πλήρης λογοκρισία και η υποταγή τους, συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης διαφόρων απειλών, είναι παραδοσιακοί τρόποι άσκησης πολιτικής και εξωτερικής επιρροής».

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν ακόμη να αναγκάσουν το Telegram να προβεί σε προδιαχείριση και να παρέχει δεδομένα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και την CIA. Ως εκ τούτου, προσπαθούν να κατηγορήσουν τον Ντούροφ μέσω Γαλλίας για περισσότερα από 10 εγκλήματα, ο κατάλογος των άρθρων για τα οποία είναι αρκετά ευρύς» ισχυρίστηκε ο Βολοντίν.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά από το 1996 το συνδικάτο των φορτηγατζήδων δε στηρίζει Δημοκρατικούς

Στο φόντο της ηλεκτρικής διασύνδεσης η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη (upd)

Νατζίμπ Μικάτι: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που αγνοεί όλους τους νόμους»

Γερουλάνος για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Δυο σπίτια που καίγονται δεν τα βάζεις μαζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα