ΑΘΗΝΑ
11:08
|
19.09.2024
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας τονίζει ότι η στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στο εργοστάσιο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο.
Ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ δέχθηκε επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις τη νύχτα της 22ας Αυγούστου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι, έφτασε, σήμερα Τρίτη 27/8, στην πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ (NPP), μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επίθεση στις 22 Αυγούστου από ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Γκρόσι, νωρίτερα, χαρακτήρισε πολύ σοβαρό τον κίνδυνο ζημιάς στο πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ λόγω των ενεργειών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ανέφερε ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τη διοίκησή του και να διαπιστώσει εάν έχει δεχτεί επίθεση.

Η IAEA έχει τονίζει ότι η στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στο εργοστάσιο του Κουρσκ, έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς της Ρωσίας, όπως και σε εκείνο της Ζαπορίζια, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την πυρηνική ασφάλεια.

Ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ δέχθηκε επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις τη νύχτα της 22ας Αυγούστου, με drone καμικάζι το οποίο καταρρίφθηκε και βρέθηκε κοντά στην εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε την προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί στο πυρηνικό εργοστάσιο ενέργεια πυρηνικής τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης για την 79η Σύνοδο του ΟΗΕ

Στα άκρα ο Λίβανος μετά τις νέες εκρήξεις

Υβριδική επίθεση στη Βηρυτό: Προοίμιο χερσαίας επίθεσης ή απόγνωσης;

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα