ΑΘΗΝΑ
16:14
|
19.09.2024
Οι Χούθι διευκρίνισαν πως ξεκινούν μία σύντομη παύση στις επιθέσεις,ώστε να επιτρέψουν τη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου Sounion.
Το MV Sounion
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Χούθι δεν συμφώνησαν σε προσωρινή ανακωχή, αλλά σε σύντομη ανάπαυλα προκειμένου να επιτρέψουν τη ρυμούλκηση του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου Sounion.

Αυτό διευκρίνισε απόψε ο εκπρόσωπός τους Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το πρακτορείο είχε επικαλεστεί ως πηγή την διπλωματική αποστολή του Ιράν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο MV Sounion στο οποίο επιτέθηκαν οι Χούθι την περασμένη βδομάδα πλέει στην περιοχή, ενώ εξακολουθούν να καίνε εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του. Προηγήθηκε προ ημερών η απομάκρυνση-διάσωση του 25μελούς αλλοδαπού πληρώματος από γαλλικό αντιτορπιλικό της αποστολής της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα Aspides.

Φλεγόμενο το ελληνόκτητο τάνκερ MV Sounion

Την αρχική πληροφόρηση περί εκεχειρίας είχε ανακοινώσει απόψε η ιρανική διπλωματική αποστολή στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Είχαν ανακοινώσει έτσι πως ο στόχος ήταν η αποτροπή κάθε ενδεχόμενο περιβαλλοντικής καταστροφής από την πιθανή διαρροή των 150.000 τόνων αργού πετρελαίου που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χτύπημα σε σημαντικό κέντρο επικοινωνιών της Ουκρανίας ανέφερε η Μόσχα

«Μηδενική ανοχή» στους παραβάτες του ΚΟΚ υπόσχεται η ΕΛΑΣ

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

SOS Μαίναλο: Αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας για τις ανεμογεννήτριες σε 4 βουνά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα