ΑΘΗΝΑ
13:18
|
14.09.2024
Ο κυβερνοχώρος δεν είναι πλέον ένας απλός εικονικός χώρος, αλλά μια απτή πραγματικότητα που ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο στις ζωές των ανθρώπων, σημείωσε.
Ο Ανώτατος Ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το να είσαι απλώς χρήστης ων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης είναι ανεπαρκές. Το πραγματικό πλεονέκτημα έγκειται στην σε βάθος κατανόηση και κατάκτηση της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες προς το παρόν παραμένουν «στα χέρια άλλων», δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός ηγέτης Σαγιέντ Αλί Χαμενεΐ.

«Οι στρατιωτικοί και μη στρατιωτικοί μας οργανισμοί χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εξαπατά. Το να είσαι χρήστης της τεχνητής νοημοσύνης δεν αποτελεί πλεονέκτημα. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει βαθιά στρώματα που πρέπει να κατακτηθούν», δήλωσε ο Σαγιέντ Χαμενεΐ κατά την πρώτη επίσημη συνάντησή του με την 14η ιρανική κυβέρνηση παρουσία του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν.

Ο Σαγιέντ Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «εάν αποτύχετε να παρέχετε τα βαθιά, διαφορετικά στρώματα της τεχνητής νοημοσύνης, οι αναζητούντες εξουσία θα ιδρύσουν μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια θα σας εμποδίσουν να διαβείτε τα όρια που θα θέσουν».

Για να αποφευχθεί αυτό, τα έθνη «πρέπει να φτάσουν στα βαθιά στρώματα αυτής της τεχνολογίας και να επιδιώξουν να κατακτήσουν την υποκείμενη υποδομή της τεχνητής νοημοσύνης εντός της χώρας», είπε.

Ο κυβερνοχώρος δεν είναι πλέον ένας απλός εικονικός χώρος, αλλά μια απτή πραγματικότητα που ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο στις ζωές των ανθρώπων, είπε ο Ιρανός ηγέτης, προσθέτοντας ότι αυτή η ενοποίηση έρχεται με την επιτακτική ανάγκη για καλά καθορισμένους κανόνες που διέπουν τον κυβερνοχώρο.

Οι χώρες του κόσμου θεσπίζουν νομικά πλαίσια για τον κυβερνοχώρο και είναι «καθήκον» των κυβερνητικών θεσμών ενός έθνους να θέσουν κανόνες που «δεν πρέπει να παραβιάζονται», συνέχισε.

«Ο κυβερνοχώρος θα πρέπει να διαρθρώνεται γύρω από τον νόμο στη χώρα και τότε θα αποτελεί ευκαιρία».

«Αν δεν έχετε νόμο για αυτό, φτιάξτε έναν και πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης σε συμφωνία με αυτόν τον νόμο. Όλος ο κόσμος το κάνει αυτό. Δείτε πώς αντιμετωπίζεται αυτός ο καημένος νεαρός από τους Γάλλους. Τον συλλαμβάνουν γιατί παραβίασε τους κανόνες τους», υποστήριξε, αναφερόμενος στην πρόσφατη σύλληψη του CEO της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, από τις γαλλικές αρχές.

«Αν μπορέσουμε να έχουμε κράτος δικαίου στον κυβερνοχώρο, αυτός ο χώρος θα μετατραπεί σε ευκαιρία για τη χώρα, διαφορετικά μπορεί να είναι απειλή», κατέληξε ο Σαγιέντ Χαμενεΐ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς το υπουργικό συμβούλιο, είπε: «Όλοι είστε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αυτής της χώρας. Είναι καθήκον όλων μας να σας στηρίξουμε, να σας βοηθήσουμε, εάν χρειάζεστε βοήθεια, και να προσπαθήσουμε να σας κάνουμε επιτυχημένους στο έργο σας».

«Σήμερα βρίσκεστε σε θέση που μπορείτε να είστε αποτελεσματικοί στην πρόοδο της χώρας και στη διοίκηση των υποθέσεων της χώρας… Είναι μεγάλη ευλογία για έναν άνθρωπο να μπορεί να υπηρετήσει τον λαό».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα μοντέλα AI ανακοινώνει η δημιουργός του ChatGPT, OpenAI

Ερυθρά Θάλασσα: Κίνδυνος τεράστιας οικολογικής καταστροφής αν δεν διασωθεί το τάνκερ «Sounion»

Νέο πυραυλικό μπαράζ από την Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ

Νέες απολύσεις ανακοινώνει η Microsoft

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα