ΑΘΗΝΑ
04:54
|
21.09.2024
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα λάβει μέρος στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.
Επαφές ενόψει και της επικείμενης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα λάβει μέρος σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την συνάντηση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, ο πόλεμος στην Ουκρανία –παρουσία και του Ουκρανού ΥΠΕΞ Νμίτρο Κουλέμπα- και η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Θα συζητηθεί, επίσης, η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Ολλανδής συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Σίγκριντ Κάαγκ, με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση, όπως και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος θα παρακολουθήσει τις εργασίες της συνόδου, μεταφέροντας την αισιοδοξία της Άγκυρας ότι θα ξεπεραστεί το «αδιέξοδο» που υφίσταται από το 2019 στην ενταξιακή διαδικασία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αντικείμενο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Χακάν θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης συνάντησης, τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα