ΑΘΗΝΑ
17:26
|
14.09.2024
Η κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση μίας «κοινής αμυντικής ικανότητας» με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Swiss η Ελβετία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η ουδετερότητα έγινε και πάλι αντικείμενο πολιτικής συζήτησης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η πίεση προς την Ελβετία να αποσαφηνίσει τη θέση της αυξάνεται», αναφέρεται στην έκθεση-βόμβα του «Ομοσπονδιακού Συμβουλίου» της ελβετικής κυβέρνησης που προτείνει την «αναθεώρηση» της πολιτικής της ουδετερότητας, μετά από περίπου 500 χρόνια.

Οι συντάκτες της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε ευρύτερα μετά από ρεπορτάζ του Politico.eu, θεωρούν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση μίας «κοινής αμυντικής ικανότητας» με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Μεταξύ των παραγόντων που κάνουν τους συντάκτες της έκθεσης να προτείνουν αλλαγή στη στάση ουδετερότητας της Ελβετίας είναι το γεγονός πως έχει επηρεάσει τις πωλήσεις όπλων – ένας άλλος είναι το πώς μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα μια χώρα που περιβάλλεται από δύο μπλοκ στα οποία δεν συμμετέχει.

Οι εμπειρογνώμονες που εκπόνησαν την έκθεση –μεταξύ των οποίων και ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, πρώην διευθυντής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, παρέδωσαν τα πορίσματά τους στην Ελβετή υπουργό Άμυνας και Ασφάλειας Βιόλα Άμχερντ.

Όπως έγινε γνωστό, οι συστάσεις θα τροφοδοτήσουν τη στρατηγική ασφάλειας της Ελβετίας για το 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Reunion: Η τελευταία παρτίδα του Μαρσέλ Ντυσάν

Ιταλία: Εξάρθρωση κυκλώματος βιντεοπαιχνιδιών

Φωτιά στον Ορχομενό-Συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων

Σε απεργία πείνας…..για το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα