ΑΘΗΝΑ
17:13
|
14.09.2024
«Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί το μυαλό μας, οι ιδέες μας, τα σχέδιά μας, για να σκοτώνονται άνθρωποι στην άλλη άκρη του κόσμου», τονίζουν οι φοιτητές.
Σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Ιδρύματος, καλεί η παράταξη Attack στα ΑΕΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεργασία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με την πολυεθνική εταιρία όπλων Lockheed Martin -βασικό προμηθευτή του ισραηλινού στρατού- καταγγέλλει η φοιτητική παράταξη Attack στα ΑΕΙ και καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους, την Τετάρτη 28/8 η Συνέλευση του Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΣΘΕ του Ιδρύματος, συζήτησε για τη συμφωνία χορηγίας μεταξύ της Lockheed Martin και του ΕΚΠΑ για πρόγραμμα υποτροφιών φοιτητών του Τμήματος Αεροδιαστημικής.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου καλείται να εγκρίνει πρόγραμμα υποτροφιών, από την μεγαλύτερη παραγωγό όπλων παγκοσμίως που συνεργάζεται άμεσα με την αμερικάνικη πολεμική αεροπορία και δίνει F-35 και όπλα στο Ισραήλ από το 1970.

«Οι υποτροφίες αυτές δεν είναι “αγαθοεργία” της Lockheed Martin για την προώθηση της επιστήμης, αλλά είναι αγορά νέων μυαλών που θα σχεδιάσουν τα καταστροφικά και δολοφονικά όπλα του μέλλοντος, όπως συμβαίνει και σε άλλα πανεπιστήμια με ερευνητικά προγράμματα του ΝΑΤΟ», τονίζουν οι φοιτητές.

«Εμείς δε δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί το μυαλό μας, οι ιδέες μας, τα σχέδιά μας, για να σκοτώνονται άνθρωποι στην άλλη άκρη του κόσμου. Γινόμαστε επιστήμονες για να βοηθήσουμε την κοινωνία και όχι να πατήσουμε επί πτωμάτων για μια χούφτα ECTS ή για λίγα ματωμένα δολάρια. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πόλεμος μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στην Παλαιστίνη και στην Ουκρανία, αλλά με δεδομένη την εμπλοκή της χώρας μας δε χρειάζονται πολλά για να μετατραπούμε κι εμείς σε στόχο. Εμπνεόμαστε από το Αμερικάνικο και διεθνές φοιτητικό κίνημα που σε πολλά πανεπιστήμια μπλόκαραν πολεμικά ερευνητικά προγράμματα και έδωσαν μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλη την υφήλιο, ενάντια στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και την αντικοινωνική έρευνα που παράγει για το κέρδος και τον πόλεμο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Reunion: Η τελευταία παρτίδα του Μαρσέλ Ντυσάν

Ιταλία: Εξάρθρωση κυκλώματος βιντεοπαιχνιδιών

Φωτιά στον Ορχομενό-Συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων

Σε απεργία πείνας…..για το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα