ΑΘΗΝΑ
23:55
|
19.09.2024
Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε όλη την Ιαπωνία τις τελευταίες 4 ημέρες.
Το πέρασμα του Τυφώνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τυφώνας Σανσάν συνέχισε το καταστροφικό του ταξίδι στη δυτική Ιαπωνία το Σάββατο, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που διέκοψαν τις μεταφορές και προκάλεσαν προειδοποιήσεις για περαιτέρω βροχοπτώσεις.

Η καταιγίδα έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Τοκάι, Καντό και Κιούσου, έχουν βιώσει ρεκόρ βροχοπτώσεων που ξεπερνούν τα 400 χιλιοστά (15,7 ίντσες) τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι επιπτώσεις στις μεταφορές ήταν σοβαρές. Ο Ιαπωνικός Σιδηρόδρομος ανέστειλε τα δρομολόγια του Tokaido Shinkansen μεταξύ Gifu-Hashima και Maibara το πρωί του Σαββάτου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σύμφωνα με το Kyodo News που εδρεύει στο Τόκιο. Νωρίτερα, είχαν ήδη διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Τόκιο και Ναγκόγια.

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Τόσο η All Nippon Airways όσο και η Japan Airlines ακύρωσαν ή άλλαξαν τον προγραμματισμό πολυάριθμων πτήσεων από και προς αεροδρόμια στις περιοχές που επλήγησαν από την καταιγίδα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για την περιοχή Τοκάι, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερες καταρρακτώδεις βροχές μέχρι την Κυριακή, καθώς ο τυφώνας Σανσάν συνεχίζει να ασκεί τη δύναμή του. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις καθώς η καταιγίδα κινείται στην περιοχή.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο τυφώνας, ο οποίος κινείται ανατολικά-νοτιοανατολικά με ταχύτητα περίπου 15 χιλιομέτρων την ώρα, βρισκόταν 50 χιλιόμετρα νότια του ακρωτηρίου Σιονομισάκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα