ΑΘΗΝΑ
20:04
|
18.09.2024
Το μνημείο κατασκευάστηκε το '70 ως φόρο τιμής στην Σοβιετική υποστήριξη κατά των Ιαπώνων στην μάχη του Χάλκιν Γκολ (1939).
Το μνημείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μνημειακό συγκρότημα Ζαϊσάν βρίσκεται στο Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας, στον λόφο Ζαϊσάν Τολγκόι στην περιοχή Χαν-Ούουλ. Χτίστηκε μεταξύ 1971 και 1979 για να τιμήσει την υποστήριξη του Κόκκινου Στρατού στη Λαϊκή Επανάσταση της Μογγολίας και τη σοβιετο-μογγολική νίκη στην μάχη του Χάλκιν Γκολ εναντίον των Ιαπώνων.

Ειδικοί από την περιοχή του Λένινγκραντ ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση του ψηφιδωτού πίνακα του μνημειακού συγκροτήματος Ζαϊσάν που είναι αφιερωμένο στη σοβιετο-μογγολική νίκη στο Χάλκιν Γκολ το 1939 στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής του Λένινγκραντ Αλεξάντερ Ντροζντένκο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος:

Η άθλια κατάσταση του μνημείου έγινε αντιληπτή από ολόκληρη την αντιπροσωπεία της περιοχής του Λένινγκραντ κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στις αρχές του 2024. Τότε συμφωνήσαμε με τη μογγολική πλευρά ότι η περιφέρεια θα αποκαθιστούσε το μνημείο και οι ιδιοκτήτες θα συμμετείχαν στην επισκευή των σκαλοπατιών και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Τώρα οι εργασίες πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες διατηρούν από κοινού τη μνήμη της νίκης τους και της αμοιβαίας βοήθειας.

Νωρίτερα, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης της περιοχής του Λένινγκραντ, Ρομάν Μάρκοφ, επισκέφθηκε το μουσείο της οικίας Ζούκοφ στο Ουλάν Μπατόρ και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του σοβιετικού στρατάρχη. Το μουσείο εγκαινιάστηκε στις 19 Αυγούστου 1979, την παραμονή της 40ής επετείου της νίκης στον ποταμό Χάλκιν Γκολ. Η δημιουργία του μουσείου και τα εγκαίνια του μνημείου αποτελούν φόρο τιμής στην ευγνώμων μνήμη και την αληθινή εθνική αγάπη για τον μεγάλο διοικητή.

Ο μογγολικός λαός έχει συνδέσει για πάντα τη νίκη στον ποταμό Χάλκιν Γκολ με το όνομα του Γκεόρκι Ζούκοφ. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη σημασία του έργου για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης της σοβιετο-μογγολικής στρατιωτικής δόξας, η περιοχή του Λένινγκραντ αναζητά τρόπους συμμετοχής στην αποκατάσταση του μνημειακού συγκροτήματος των σοβιετικών στρατιωτών που ανεγέρθηκε στο Ουλάν Μπατόρ στο λόφο Ζαϊσάν με την ευκαιρία της 40ής επετείου της μάχης του Χάλκιν Γκολ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μογγολία στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο Ρώσος πρόεδρος θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην 85η επέτειο της νίκης των σοβιετικών και μογγολικών ενόπλων δυνάμεων επί των Ιαπώνων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα: Συγκλόνισε Μάγδα Φύσσα (photos)

Πράγα: Σύγκρουση επιβατικών αμαξοστοιχιών-Τουλάχιστον 35 τραυματίες

Πυροβολισμοί έξω από δημοτικό σχολείο στο Όσλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα