ΑΘΗΝΑ
01:23
|
20.09.2024
Ο τροπικός κυκλώνας Shanshan, ο οποίος υποβαθμίστηκε από τυφώνας, άφησε πίσω του επτά ανθρώπους νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές στην Ιαπωνία.
Ένας άνδρας στέκεται σε μια κατοικημένη περιοχή που επλήγη από την πλημμύρα του ποταμού Kuise που προκλήθηκε από τον τυφώνα Shanshan στο Ogaki, νομός Gifu, κεντρική Ιαπωνία, 31 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τροπικός κυκλώνας Shanshan, ο οποίος υποβαθμίστηκε από τυφώνας, άφησε πίσω του επτά ανθρώπους νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές καθώς ξέσπασε στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού της κεντρικής Ιαπωνίας την Κυριακή, μεταδίδει το Reuters.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία συνέχισε να προειδοποιεί για κατολισθήσεις, πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των υδάτων σε ποτάμια στη δυτική και ανατολική Ιαπωνία, επικαλούμενη αυξημένους κινδύνους λόγω χαλάρωσης του εδάφους από τις βροχοπτώσεις που έσπασαν ρεκόρ από τότε που η καταιγίδα έπληξε τη νότια ακτή την Πέμπτη.

Στην πλευρά του Ειρηνικού της ανατολικής Ιαπωνίας, οι ασταθείς ατμοσφαιρικές συνθήκες που προκαλούνται από τα σύννεφα βροχής γύρω από τον τροπικό κυκλώνα και την εισροή θερμού, υγρού αέρα από ένα σύστημα υψηλής πίεσης του Ειρηνικού προκαλούσαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ανέφερε η υπηρεσία.

Ορισμένα δρομολόγια «τρένου σφαίρα» του Σινκάνσεν παρέμειναν διαταραγμένα, αλλά η υπηρεσία Τόκιο-Οσάκα, η οποία έχει ανασταλεί σε ορισμένα τμήματα, θα συνεχιστεί το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε η νέα καρτέλα του Central Japan Railway (9022.T).

Ο έβδομος θάνατος από το Shanshan καταγράφηκε στη Φουκουόκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Πριν από αυτό, ο τυφώνας είχε κατευθυνθεί προς τα ανατολικά, βυθίζοντας μεγάλες περιοχές με καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις και πλημμύρες εκατοντάδες χιλιόμετρα από το κέντρο της καταιγίδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα